Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı
sen iblis ile şeytan arasındaki farkı biliyor musun?
İblis ne? şeytan ne?
yav aorskaya, kendini muhataba aldırmak için sadece hakaretvari uslup kullanarak karşı tarafı kızdırıyorsun. Başka bir ilgi alanın yok. Senin anlatageldiğin din rivayet bazlı din.
ne deyimden anladığın var, ne teşbihten ne benzetmeden. Bu konular daha önce çok konuşuldu ama bi bitmediniz a
sen ikna olunca yerine başkaları gelecek, kadrolu mu çalışıyorsunuz ne yapıyorsunuz
Kaç 1000 (yazıyla; bin) defa söylememeiz gerekli, Kuranda Allah cansız varlıkları konuşturma sanatı uygulamıştır, en azından anlayabileceğin örnekler paylaşıldı, Gökler ve yer konuşuyor, dağlar taşlar emanet almaktan korkuyor, bunlar canlı varlıklar mı? değil... Bu ayetlerinasıl anlıyorsun, dağın taşın toprağın ağzı dili mi var, korkacak kalbi mi var?
Meleklerle, iblisle ve diğerleriyle olan şey de konuşturma sanatıdır. Sanatı yaratan Allahın bizlere Kuranda bildirdiği uslubudur.
|
Yeter artık yahu,
İblisle şeytanın farkını daha önce de sordun yazmıştım... Başka başka yerlerde yeniden sorarak ne yaptığını sanıyorsun?
Sen, Allah'ı kendin gibi kelam edenmi sanıyorsunda dağların, taşların, kuşların konuşmasından bahsedebiliyorsun.
Az önce pramid kardeşte aynı şeyi sormuştu ve ona cevabımı vermiştim.
Önce Allah'ın kelamının ağaçlar kalem, deniz ve daha yedi katı olsa tükenmeyeceğini anlayabilirmisin? Sen, Allah'ın yarattıkları biz bilemesekte anlayacağı düzeneği kurup, anlayacağı dilden kelam ettiğini anlayabilirmisin?
Rabbimiz, bal arısına nasıl vahiy etti? Şimdi sen kalkıp, vızıldamadı, vahiyde yokturmu diyeceksin...
Önce, rabbin ne olduğunu ve kelam gücünü idrak etmeye çalış, sonra yarattıkları ile iletişim kurmasının çok basit olduğunu kavra...
Size de bunlar defalarca anlatıldı. Anlamak istemezseniz kendiniz bilirsiniz. Bunun aksine kimseyi zorlayacak halim yok. Ama, sen de 1000 kere anlatıldı diye senin anlayışının anlaşılacağını bekleme...
Sana da defalarca, iblis kişilere özel, yani onlarda olan nefis, kötü huy, ego olamaz, melek de insana bağlı iyi yönler, güçler değildir dendi.
Sen ölünce iblisin ayrı varlık olduğu için ölmediği, kıyamete kadar "kalan sağlar benimdir" diyerek iman edenleri dosdoğru yoldan çevirmeye çalıştığı, işte bu nedenle rabbimizin kuran okumadan önce "kovulmuş şeytandan bana sığının" dediği sana defalarca anlatıldı.
Ama, sen hala rabbimizin bu sözü niye söylediğini bile anlamadan, İblisin kurandaki itiraflarının bize aktarılmasını kavrayamadan, İblisi yok saymaya devam ederek yaşadıkça, okuduğun ayeleri de, kuranı da iblisin tesiriyle anlayamaman normal oluyor. Kurandan anlatılanı sen kafandaki yanlışla örtüşmeyince, hemen saldırılar başlıyor.
Sen, kafandakini karşı taraftan da duymayı bekliyorsun, farklı şey duyunca depresif hareketlere giriyorsun. Burada, kurandan anladıklarımızı konuşacaksak, herkes anladığını ortaya koyar, kişiler de bunlara göre hareket eder...
Ama, bunu bırakıp, fikirini yazanlara, sana uymadıkça saldırmakta, ikaz edildikçe, yanlış olduğun anlatıldıkça da inadına artırmaktasın.
Sen kabul etmiyorsan, istediğin gibi yaşamaya devam edersin, ben de öyle... Ama, artık germe ortamı...
selamlar,
aorskaya