60 fare getirene cep telefonu bedava
                         Güney Afrika’da bol yiyecek buldukları Alexandra  bölgesinde geceleri evlere girip çocukların ellerini kemiren fareler  halka kabus dolu günler yaşatırken bir dernek sorunu çözmek için sıra  dışı bir yön                      

Güney Afrika’nın Johannesburg kentindeki Alexandra bölgesi farelerin işgali altında.
Bir  yardım derneği şehrin sokaklarında beslenen fareleri ortadan kaldırmak  için halktan yardım istedi ve 60 fare öldürene bir cep telefonu hediye  edileceğini duyurdu.
Guardian gazetesinin haberine göre şehrin  sokaklarından sızan kanalizasyon suyuna gelen fareler evlere girip  çocukların ellerini kemirmeye başladı.
Bölgede faaliyet gösteren  Lifeline adlı yardım derneği fare istilasını ortadan kaldırmak için  yerel bir cep telefonu üreticisiyle anlaştı.
Halkı tehdit eden  fare nüfusu azalırken bazı hayvan hakları savunucuları cep telefonu  almak motivasyonuyla fare öldürülmesinin yanlış olduğunu belirterek bu  “toplu cinayetler”i “acımasız” olarak nitelendirdi.

islamgündem.com
ilginç haber daha neler duyacağız..