Tekil Mesaj gösterimi
Alt 8. November 2012, 10:25 AM   #10
seckin
Katılımcı Üye
 
Üyelik tarihi: Nov 2012
Mesajlar: 74
Tesekkür: 11
12 Mesajina 17 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
seckin has much to be proud ofseckin has much to be proud ofseckin has much to be proud ofseckin has much to be proud ofseckin has much to be proud ofseckin has much to be proud ofseckin has much to be proud ofseckin has much to be proud of
Standart

Alıntı:
NAMAZ VAKİT VE REKATLARI
Yazar Site Yöneticisi .
1) SABAH NAMAZI: Takvimdeki İmsak vakti ile başlayıp güneşin doğma vaktine kadar devam eden bir namazdır.
2) ÖĞLE NAMAZI: Takvimdeki Öğle vakti ile ikindi vakti arasında kılınabilen bir namazdır.
3) İKİNDİ NAMAZI: Takvimdeki İkindi vakti ile Akşam vaktinden 45 dk öncesine kadar kılınması gereken bir namazdır. Çok zorunlu sebeplerle akşam namazına 45dk"lık zaman içinde de sadece farzı kılınabilir.
4) AKŞAM NAMAZI: Takvimdeki Akşam vakti ile Yatsı vakti arsında kılınabilen namazdır.
5) YATSI NAMAZI: Takvimdeki Yatsı vakti ile İmsak vakti arasında kılınabilen namazdır.
NAMAZ KILMANIN UYGUN OLMADIĞI (MEKRUH) OLDUĞU VAKİTLER
1) Güneşin doğmasından 40 - 50 dakika geçinceye kadar geçen süredir. Bu sürede hiçbir namaz kılınamaz.
Güneş doğduktan 40 - 50 dakika sonra namaz kılınabilir.
2) Güneşin tepe noktasında bulunduğu zamandan öğle namazı vakti girinceye kadar geçen süredir. Bu vakitte de hiçbir namaz kılınmaz.
3) Güneşin sararmasından battığı zamana kadar geçen süredir. Bu süre akşam namazından yaklaşık olarak 40 -50 dakika önceki süredir. Hiçbir namaz kılınamaz. Eğer İkindi namazı bu vakte kadar geciktirilmişse sadece farzı bu sürede kılınabilir.
4) İkinci fecrin doğmasından güneşin doğacağı zamana kadar geçen süredir. Sabah Namazının farzı kılındıktan sonra hiçbir nafile (sünnet) namaz kılınamaz. Kaza kılınabilir.
5) İkindi namazı kılındıktan sonraki süredir. İkindinin Farzından sonra sünnet namaz kılınamaz. Kaza namazı kılınabilir.

FARZ NAMAZLAR: 5 vakit namaz, cenaze namazı.

VACİP NAMAZLAR: Vitir Namazı, Bayram namazları

SÜNNET (NAFİLE) NAMAZLAR: 5 vakit namazın sünnetleri. Evvabin namazı, kuşluk namazı, teheccüd namazı, işrak namazı, hacet namazı, v.b.




SABAH
ÖĞLE
İKİNDİ
AKŞAM
YATSI

İLK SÜNNET
2 Rekat
4 Rekat
4 Rekat
-----------
4 Rekat

FARZ
2 Rekat
4 Rekat
4 Rekat
3 Rekat
4 Rekat

SON SÜNNET
-----------
2 Rekat
-----------
2 Rekat
2 Rekat

VİTİR*
-----------
-----------
-----------
-----------
3 Rekat




* Vitir namazı Yatsı namazından sonra kılınan, yatsı namazından bağımsız, vacip bîr namazdır.

http://www.dinahlak.com/index.php?op...sk=view&id=253
Alın öğrenin. okuyun
seckin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla