Alıntı:
seckin Nickli Üyeden Alıntı
1-Peygamber yeni bir din getirmemiş, var olan dinin yanlışlarını kuran ile düzeltmiştir.
2-Bizlere yakışan hadis+ayet anlayışı+görüş gibi topluma mal olan değerleri kuran ile düzeltmek gerekir.
3- Namaz var olagelen bir olgu, anlatılmaz, haram aylar var olagelen bir olgu anlatılmaz ....
|
1-
Peygamber yeni bir din getirmemiş, var olan dinin yanlışlarını kuran ile düzeltmiştir.
Var olan dinin yanlışlarını demeyelimde (çünkü, din tekdir,islamdır ve islamda hiç bir zaman yanlış olmaz), var olan dinin, elçilere uyulmadığı ve kaynakları bozdukları için yanlış yaşanması diyelim.
Bu durumda, dinin yanlış yaşanmasını düzeltmek ve düzenlemek üzere son kitap kuran ve son nebi gelmiştir.
Bu düzeltmeyle, peygamberin yeni din getirmediği görüşüne katılıyorum.
2-
Bizlere yakışan hadis+ayet anlayışı+görüş gibi topluma mal olan değerleri kuran ile düzeltmek gerekir.
Bu görüşünde samimi isen, toplumdaki;
a-
kurana göre abdest; yüz ve dirseklere kadar ellerin yıkanması, baş ve ayakların meshedilmesidir.
Ama, toplumda abdest; kurandakilere ek olarak, ağıza su almak (3 kere), buruna su çekmek ve sümkürmek(3 defa), kulakların içini yıkamak ve kurandakinden farklı olarak ayakları meshetmek yerine yıkamak şeklinde yapılmaktadır.
Şimdi, örneğin sen bundan sonra kurana göre abdest alarak dini yaşayabilirmisin? Sonra topluma ilişkin kısma geçilsin.
b-
kurana göre namaz vakit ayrımı yapılmaksızın, en az iki rekattır. Ancak, ikiden fazla olmak üzere, kişi istediği sayıda rekatla namazı kılabilir. üst limit yoktur.
Ama toplumda;
* farz namaz denilerek; Sabah:2, Öğlen:4, Akşam:3 rekat vb. gibi bir sayıda rekatla namaz kılınmaktadır.
* sünnet namaz denilerek; yine değişen vakitlerde, değişen sayıda rekatlarda namaz ilk ve son sünnet denilerek namaz kılınmaktadır.
Bu durumda, adına sünnet denilerek kılınınca kurandaki namaza ekleme yapıldığı, yine şu kadar rekat denilerek kılınınca; kurandaki asgari namaz ile yetinilmediği ve namaz icad edildiği sonucuna varılmaktadır.
Şimdi, bu namazlarınızı da terkedip, kurana göre en az iki olmak üzere, ilgili vakitlerdeki imkanlarınıza göre kılabildiğiniz sayıda fazla rekatla (sayıyı başkası değil, asgarinin üzerine herkes kendi belirler) namazını kılarak, toplumun bu yanlışını kendinde düzeltebilirmisin?
*
Toplumda; tüccarlar için; bir kısım maddi değeri sermaye olarak ayırtıp, üzerinden 1 yıl geçmedikçe zekat verilmiyor. Sonraki yıllarda ise bu sermayenin üzerine bir şey koyamamışsa yine zekat düşürülmüyor. Eğer sermayeyi geçerse onun üzerinden tüccarlarda 1/40 oranı kabul ediliyor.
Yine aynı toplumda; tüccar bile olmayan ve ekonomik bakımdan daha kötü olan çiftçiye ise 1/10 oranı belirleniyor.
bu durumda da; Zengin tüccarın, fakir çifçiden daha az zekat vermesi yanlışı ve adil olmayan zekat kavramı ortaya çıkıyor.
Kuranda ise müslümanların; hem kendilerinin tüketebileceği kalitede ve hemde ihtiyaçlarından arta kalanı infak etmeleri isteniyor. Bunun yanısıra, ne kadar fazla verebilirlerse, o kadar fazla vermelerinin kendileri için daha hayırlı olduğu belirtilerek, fazla vermeye teşvik ediliyor.
Böylece; fakir kimselerin bile kendinden zor durumda olanlara infakta bulunmasının önü açılıyor, hem infak eden kimse sebap kazanıyor ve hem de toplumda gelir dağılımı sorunu kaldırılarak, sosyal yaşam kuvvetlendiriliyor.
Peki sen şimdi, 1/40 ve 1/10 adlatesizliğine rağmen toplumda devam eden zekat anlayışını kurana göre düzeltebilirmisin?
*
Toplumda, kurana ters rivayetleri, hadisler kuranı nesheder (bu kandırmacaya kanarak) anlayışıyla kabul ederek yaşayanlar en büyük çoğunluktur.
Peki, sen şimdi; hadisler kurana ters olamaz, ters olanlar uyduruktur, onu dikkate almamak gerekir diyerek kendini düzeltebilirmisin?
örneği artırmaya gerek yok. Bunlara; evet, yada hayır şeklinde cevaplarınızı içeren yazınızı bekliyorum.
3-
Namaz var olagelen bir olgu, anlatılmaz, haram aylar var olagelen bir olgu anlatılmaz ....
Namaz, nasıl anlatılmaz?
Sen, camiden çıkan bir müslüman iken, bir turist karşına çıksa ve ben islamı öğrenmek istiyorum, örneğin namaz çok hoşuma gitti, ben namazı öğrenmek istiyorum, bana namazı anlatın, ha bir de neden farklı vakitlerde, farklı sayıda rekatlarla namaz kıldığınızı da açıklarmısın dese; "namaz anlatılmaz!" diye cevapmı vereceksin?
yahutta, bir ortamda, imansız birinin namaz konusunda, yalan yanlış bir şeyler söylediğine tanık oldun.
a- Müdahele etmeyecekmisin?
b- Dini yanlış anlatan birine müslüman olarak müdahele etmen gerekmezmi?
c- Müdahele edip yanlış olduğunu söylersen; "buyur bakalım, sen doğrusunu anlat" derse, bu defa sen; "namaz anlatılmaz" diye cevapmı vereceksin?
selamlar,
aorskaya