Tekil Mesaj gösterimi
Alt 9. November 2012, 07:04 PM   #128
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of

Alıntı:
FEDAKARADAM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dini tek başına öğrenebiliriz diyen adam acaba dini kitapları kim eser olarak bırakmış onu da düşünemiyor mu?Siz bir çocuğa dini öğretmeden o tekbaşına ve hiçbir hoca ve kitap yüzü görmeden nasıl öğretilirmiş izah etsinler?.

Veya Kur'an'ı tekbaşına öğrenmiş bir kimse var mıdır?Unutmayın ki bir aliminde hocası vardır ve bu kıyamete kadar bu şekilde devam edecektir.Peygamberlere dini öğreten Allah'tır.O bir vesile idi.Şimdi ise peygamber gelmeyeceğine göre dini ne ve nasıl öğrenilir anlatın bana!.
Ister gülün ister aglayin isterseniz alay edin. Allah en iyisini biliyor, görüyor ve isitiyor, yorumlariniza sizin dikkat etmeniz gerekir bu durumda.Yetim ve öksüz büyüdüm. Din hususunda akraba tarafindan bir sey ögretilmedi bana. Ne ögrendiysem yuvalarda (6 sene yuvada kaldim)ve yatili okullarda (kisa bir müddet yatili kaldim) ögrendim. Normal okullardaki derslerden, hususi olarak ne camii, ne hoca nede Kur'an kurslari gördüm. Evlendigimde de (eski) kocamdan ne din hususunda ne de ahlak hususunda bir sey görmedim.

Ayrildiktan sonra, hic bir almanca kursu görmedigim halde bir meslek yaptim, hem de üstün bir basariyla. Hic bir bilgisayar kursu görmedigim gibi, kendime bir bilgisayar aldim ve bilgimi kendim arttirdim.

Hic bir sekilde bir kurs, bir ögretim görmedigim halde ben almanca mesleksahibi olabildigime göre, bilgisayarla basa cikabildigime göre neden Kur'an ögrenemiyeyim. Demekki kabiliyetim var. Ve de ögreniyorum.

Allah'ima sirk kosmamanin önemini kavramis durumdayim. Okuyorum, arastiriyorum ve aklimi kullaniyorum. Bu yüzden bu sitede bulunuyorum.

Allah'in esit yarattigi mahluklar arasinda en degerlisi olan ademoglu iman bakimindan degerlendirilir, ölcülür. Beni yaradan Rabbimin bana verdigi degeri elimden almaya kalkan bir mezhebe ben nasil olurda uyarim, kendimi kücük düsürürüm.

Yüce Rabbimin bana va'dettigi bana yeter, O'nun sözünün yaninda bir beserin sözüne ben nasil kanarim.

Kalin saglicakla. Allah'in rahmeti üzerinize olsun.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
merdem Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
dost1 (9. November 2012), hiiic (9. November 2012)