|  9. November 2012, 09:25 PM | #2 | 
	| Uzman Üye 

Tesekkür: 477 

198 Mesajina 387 Tesekkür Aldi

Tecrübe Puanı: 24      | 

3. Peygamberi  Tanrılaştırma 
 Hıristiyanlar  İsa aleyhisselamı  tanrı yaptılar. Onlara göre İsa  olmasaydı kainat yaratılmazdı. Göklerde  ve yer yüzünde görünen ve görünmeyen  şeyler, tahtlar, egemenlikler,  yönetimler ve hükümranlıklar…  Her şey onun aracılığıyla ve onun için   yaratılmıştır[35].
 Yanlış inanç,  bulaşıcı hastalık gibidir, çabuk  yayılır. Yukarıdaki inançlar müslümanlara da  bulaşmıştır. Bir uydurma hadiste Allah Teâlâ’nın  Peygamberimiz için şöyle dediği iddia edilmiştir: “Sen olmasaydın kâinatı  yaratmazdım[36]”.  
 Kimi  tarikatlara göre Muhammed  aleyhisselam, var oluşun başlangıcıdır. Allah’tan  başka hiçbir şey yokken ilk defa hakîkat-i Muhammediye var olmuş,  bütün yaratıklar ondan ve onun için yaratılmıştır. Hakîkat-i Muhammediye nur  olması  bakımından âlemi yaratma ilkesi ve onun aslıdır. Bu nur ölümsüz  ve ebedi  olduğundan Peygamber için “öldü” denmez. … Hakîkat-i  Muhammediye bütün peygamberlerin ve velilerin  ledünnî ve bâtınî bilgileri aldıkları kaynaktır. 
 Bu  hakikat Hak’tan gelen  feyzin halka  ulaşmasında aracı olur[37]. Bu inancın  tam şirk olduğu açıktır.
 Katoliklere  göre “Mesih  İsa, gerçek  Allah ve gerçek  insandır. İşte bu nedenle insanlarla Allah arasında tek  aracıdır[38]. Bu inanç kimi  tarikatçılara da bulaşmıştır. Onlara göre Allah ile hakîkat-i Muhammediye aynı gerçeğin ön ve arka yüzleridir[39].

Bu konuda  şöyle bir şiir söylerler:
  “Ahad Ahmed’dir,kim mim eder fark,
 Bütün âlem o mîm içre olur gark.”
 Şiiri  açıklamak için şu ilave de yapılır: “Ahadyani Allah’tır[40].”  
 Ahmed, Muhammed  aleyhisselamın Kur’ân’da da  geçen isimlerindendir. “Ahad Ahmed’dir” “Ahad Allah’tır”  sözünün tabii sonucu, “Allah Ahmed’dir yani Muhammed’tir” olur. Bu da Hıristiyanların, “Allah, Meryem  oğlu Mesih’tir”  iddialarıyla aynı anlamı taşır. Bu şiire göre, Ahad  (أحد) ile Ahmed (أحمد) arasında  farklı olarak sadece  bir mim  harfi vardır. Bu fark yazılıştadır ve Ahmed’in  lehinedir.  Çünkü onlara göre bütün alem o mimin içindedir!.. Bu inancın İslam  ile  ilgisi olmadığı açıktır.

Allah Teâlâ şöyle buyuruyor: 
 “Muhammed, başka değil,  sadece bir elçidir; ondan önce de nice elçiler  gelmiştir.”(Al-i  İmran 3/144)

“De  ki: ‘Ben başka değil, tıpkı sizin gibi  bir in*sanım. Bana; Tanrınızın  bir tek tanrı olduğu bildi*riliyor. Artık ona  karşı dürüst olun ve  ondan bağış dileyin. Yazık o eş  koşanlara.”(Fussilet 41/6)

“De ki: “Benim size ne zarar vermeye gücüm  yeter, ne de sizi olgunlaştırmaya.
 De ki: “Beni Allah’ın azabından hiç kimse kurta*ramaz. Ben  ondan başka bir sığınak da bula*mam.
 Benimkisi yalnız Allah’tan olanı, onun gön*der*diklerini  tebliğdir, o kadar.”  (Cin  72/21-23)
  Müslümanlarbeyaz bir sayfa  açmaya, tefsir,  hadis,  fıkıh, akaid ve diğer  ilimleri Kur’ân ışığında gözden geçirmeye  mecburdurlar. Yoksa dünya da elden gider, ahiret  de.

__________________De ki: “Ey kâfirler!
 Ben sizin taptıklarınıza tapmam/ Ben sizin yaptığınız ibâdeti yapmam.
 Siz de benim taptığıma tapıcı değilsiniz/ Siz de benim yaptığım ibâdeti yapmazsınız.
 Ve ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim/ Ben asla sizin yapmış olduğunuz ibâdeti yapıcı değilim.  Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz/ Siz de benim yapmakta olduğum ibâdeti yapıcı değilsiniz.
 Sizin dininiz sadece sizin için, benim dinim de sadece benim içindir.”
 Kâfirûn Sûresi
 | 
	|   |   |