Kuran'daki İncil
Kuran’a inanıyoruz diyen insanlar tarafından görmezden gelinen ayetlerden biri de Maide Suresi 47 dir. Ve İncil ile hüküm verilmesi gerektiğini emreder…
Kuran’a göre İncil nedir?
-İncil; Hz. İsa’nın benliği üzerine yazılı bir bilgi olarak Allah katından indirilmiştir…
-Hz. İsa, kendisinde var olan İncil bilgisini; insanlara sözlü ve görsel olarak aktarmıştır…
-İncil bilgisi, Hz. İsa’dan sonra gelen ve son peygamber olan Hz. Muhammet’e yazdırılmıştır…
-Yazılı vahiy olarak İncil, Kuran içerisindedir...
Kuran neyi emrediyor?
MAİDE SURESİ
47- İncil bağlıları Allah’ın onda indirdiğiyle hükmetsinler.
Peki,
Kuran’ın bu emrine uyarak, İncil ile nasıl hüküm verilir?
SAF SURESİ
6- Meryem oğlu İsa’nın da şöyle dediğini hatırla: “ey İsrail oğulları! Ben size Allah’ın resulüyüm. Elimdeki Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek olan Ahmet adındaki resulü müjdeleyici olarak gönderildim.”
İncil: Tevrat’ı doğrulayan bir bilgidir…
İncil: Hz. Muhammed’i ve ona indirilen Kuran’ı doğrulayan bir bilgidir…
İncil ile hüküm vermek; Tevrat ve Kuran ile hüküm vermek demektir…
İncil=Tevrat+Kuran=İslam
KASAS SURESİ
49--De ki: Eğer doğru sözlü iseniz, Allah katından, bu ikisinden daha aydınlık bir kitap getirin de, ben ona uyayım.
AHKAF SURESİ
29--Bir zaman, cinlerden bir topluluğu, Kuran’ı dinlemeleri için sana yöneltmiştik. Onu dinlemeye hazır hale geldiklerinde: “susup dinleyin!” dediler. Dinleme bitirilince de uyarıcılar olarak kendi toplumlarına döndüler.
30--Dediler ki: “ey toplumumuz! Biz; Musa’dan sonra indirilen, kendinden öncekini doğrulayan, hakka ve dosdoğru yola ileten bir kitap dinledik.
Allah katından indirilen ve Allah’ın korumasında olan iki kitap vardır… Tevrat ve Kuran…
|