Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11. November 2012, 09:26 PM   #1
kıyamet
Yeni Üye

Tesekkür: 0
1 Mesajina 2 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
kıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud of
Standart Kuran'daki İncil

Kuran’a inanıyoruz diyen insanlar tarafından görmezden gelinen ayetlerden biri de Maide Suresi 47 dir. Ve İncil ile hüküm verilmesi gerektiğini emreder…

Kuran’a göre İncil nedir?

-İncil; Hz. İsa’nın benliği üzerine yazılı bir bilgi olarak Allah katından indirilmiştir…

-Hz. İsa, kendisinde var olan İncil bilgisini; insanlara sözlü ve görsel olarak aktarmıştır…

-İncil bilgisi, Hz. İsa’dan sonra gelen ve son peygamber olan Hz. Muhammet’e yazdırılmıştır…

-Yazılı vahiy olarak İncil, Kuran içerisindedir...

Kuran neyi emrediyor?

MAİDE SURESİ
47- İncil bağlıları Allah’ın onda indirdiğiyle hükmetsinler.

Peki,
Kuran’ın bu emrine uyarak, İncil ile nasıl hüküm verilir?

SAF SURESİ
6- Meryem oğlu İsa’nın da şöyle dediğini hatırla: “ey İsrail oğulları! Ben size Allah’ın resulüyüm. Elimdeki Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek olan Ahmet adındaki resulü müjdeleyici olarak gönderildim.”

İncil: Tevrat’ı doğrulayan bir bilgidir…
İncil: Hz. Muhammed’i ve ona indirilen Kuran’ı doğrulayan bir bilgidir…

İncil ile hüküm vermek; Tevrat ve Kuran ile hüküm vermek demektir…
İncil=Tevrat+Kuran=İslam

KASAS SURESİ
49--De ki: Eğer doğru sözlü iseniz, Allah katından, bu ikisinden daha aydınlık bir kitap getirin de, ben ona uyayım.

AHKAF SURESİ
29--Bir zaman, cinlerden bir topluluğu, Kuran’ı dinlemeleri için sana yöneltmiştik. Onu dinlemeye hazır hale geldiklerinde: “susup dinleyin!” dediler. Dinleme bitirilince de uyarıcılar olarak kendi toplumlarına döndüler.

30--Dediler ki: “ey toplumumuz! Biz; Musa’dan sonra indirilen, kendinden öncekini doğrulayan, hakka ve dosdoğru yola ileten bir kitap dinledik.

Allah katından indirilen ve Allah’ın korumasında olan iki kitap vardır… Tevrat ve Kuran…
kıyamet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla