Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13. November 2012, 08:38 AM   #8
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
merdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selamun Aleykum Aorskaya Kardesim,

Abdest konusunu baslatan siz oldunuz, burada kafa karisikligi yapilmasina lüzum yok.
Abdest konusunda başlık açan benim, çünkü bununla ilgili birbiriyle çelişen çeşitli kabuller olduğu gibi, olmasa da olur diye alternatif fikirler sunanlar olmuştur.
Abdest konusunu başlatmakla nasıl bir kafa karışıklığı yaratılmış oluyorki? Zaten karışık olan kafalar olduğu için başlık açıldığı belli değilmidir?

Alıntı:
http://www.istekuran.net/makaleler.html

Hakki Yilmaz Hocamizin harika aciklamalari var, sitesinde görebilirsiniz ve yararlanabilirsiniz,
Sayın H.Yılmaz'ın gerçekten çok yararlı açıklamaları vardır. Müslümanların ufkunu açan değişik fakat akıllı mantıklı kurana uygun açıklamaları olduğu tartışmasızdır.

Ben de bunu görüp, faydalanmaya çalışıyorum zaten. Ancak, sayın Yılmaz'da insandır, hataları vardır, olacaktır, bu gözardı edilmesin...

Alıntı:
eger konulari o siteden kopye edip yapistiracak olursaniz daha uygun olur.
Neye yada kime göre konuları oradan yapıştırmam daha uygun olur? Niçin oradan alıp yapıştırılsınki?

Sen, bunu uygun buluyorsan kendin söylediğiğn gibi yapabilirsin. Ama, kurandan konuları bilen kimseler, konu ile ilgili görüşlerini bağımsız olarak burada açabilmeli, Hakkı yılmaz veya başka meal edenlerin mealleri yada kendi meali ile ayetlerle de desteklemelidir.

Bu şekilde olan anlatıma katılmayanlarda yine aynı şekilde yanlış buldukları kısımlar için aynısını yapabilmelidir.

Alıntı:
Ve aciklanmasi gerecek püf noktalari gözümüze carparsa o zaman hep beraber tartisiriz. Sayet aranan tema yok ise Hakki Hocamizin sitesinde, bir de ona sorarsak fena olmaz.
Sadece Hakkı yılmaz hocanın mealleri baz alınarak, onun üzerinden gidilmesini kural olarak gerekli görmenizi doğru bulmuyorum.

İsteyen herkes, istediği kimsenin görüşlerini kendisine destek olarak kullanabilir. Sayın Yılmaz'dan yardımda alınabilir, fena olacak bir durum elbette olmaz. Ama, buna gerek duymayacak konuya hakim kimseler içinde bu kabulleriniz gereksiz olur.

Alıntı:
Burasi ilkokul degil, asagi yukari her bir kardesimizin az cok bilgisi var ve de site arandiginda bir cok konularda anlasilir sekilde aciklamar var.Tam olarak tespit edemedim, acaba site kardeslerimizden Kur'an meali yapabilme kapasitesi olanlar varmi aramizda? Yanlis ve eksiklerimiz varsa, bizleri bu konularda aydinlatma yetkilisi Kardeslerimizden bahsediyorum.
Az önce sayın Yılmaz'la ilgili söylediklerini burada kendin gereksiz kılan açıklamada bulunmuşsun.

Burada çok değerli (meal yapabilecek) kimseler var. Onlarda (sağolsunlar, inşallah devamlı yapsınlar) zaten konuları gördükçe katkılarını sunuyorlar.
Yanlış ve eksiklik gördüklerinde düzeltme yazılarını yazıyorlar.

Bu yeni başlanacak bir şey değil yani, burada bu dediğin zaten yapılmaktadır.

Alıntı:
Bu gün her cocugun yapabilecegini yapmakla kalmiyalim; Ayetleri kopyeleyip yapistirmakla kalmiyalim lütfen.

Tartisma konusu olacak baska temalar ortaya atilacak olursa bundan hepimiz faydalanabilir ve en uygun akla yakani kabullenebiliriz.

Selamlarimla
Ayet yada değil, alıntılanan yazılarla ilgili olarak, mutlaka alıntıyı yapıştıran kimsenin kendi görüşünü de yazması gerektiğini, aksi halde alıntıladığı yazıyı aynen kabul etmiş sayılacağını ve hatta bu noktada senin bir iki alıntın için bunu sana yazdığımı biliyorsun. Tekrar bana söylemen gereksiz oluyor.

Burada, tamda yapılmaya çalışılan, dini konularda doğruyu bulmaya çalışmak için yapılan fikir alışverişi olmaktadır. Tartışmalar bunun için vardır, ve inşallah sadece bu amaçla ilgili olarakda devam etmelidir.

selamlar,
aorskaya

Konu aorskaya tarafından (13. November 2012 Saat 08:43 AM ) değiştirilmiştir.
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla