Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13. November 2012, 03:05 PM   #9
aorskaya
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 933
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough
Standart

Alıntı:
ates demir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İrtibat/bağlantı yani bir nevi
Bir nebi risaleti teblig icin ne yapacak?
Ayetleri okuyacak.
Ne zaman? Bulduguna mı yoksa duzenli bir sekilde mi?
Duzen sabah gun agarırken ve aksam gun batarken saatleri.
Ikra iste bu tebliğin ilk sözüdür.
Salat "ıkraya baglılık".
Andı tutma/ashab ı meymene/bağlılık/irtibatı koparmama benze seyler...
Sevgili ateş kardeşim,

Peygamber veya yönetim kadrosunda olan otoriteler için söylediğiniz, salat sadece onları kapsasaydı doğru olabilirdi. Ancak, birde şahısların organize olması durumu vardırki, bunlar için bu imkanlı değildir.

Ayrıca, salat her durumda, sadece destek ve eğitimden ibaret olması halinde, destekleme-eğitim politikalarının belirlenmesi, destekleneceklerin, eğitileceklerin belirlenmesi, bunlara yönelik kararlar alınması salatın bir boyutu olurken, kararların uygulanması da başka bir boyutu olmaktadır.

İşte salatı her durumda, eğitim-destek faailyetleri, organizasyonu olarak anlayınca; abdest, tehlike durumları, savaş hali gibi özel durumları anlatan ayetlere ters durumlar oluşmaktadır.

Bu nedenle, örneğin ben; abdest, tehlike hali nedeniyle yaya veya binek, savaş durumları ile ilgili ayetlerden salatın, namazı ifade ettiğini çıkarıyorum.

Bunlar üzerinde biraz daha yoğunlaşılması, düşünülmesi gerekir.

selamlar,
aorskaya

Konu aorskaya tarafından (13. November 2012 Saat 05:47 PM ) değiştirilmiştir.
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla