Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14. November 2012, 07:55 AM   #60
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Sevgili pramid kardeşimizden, şahsen kendisini tanıdığım kadarıyla beklediğim konu bütünlüğünde olan değerli yazılarından birini daha nihayet yakaladım.

Namaz hakkındaki iki bölümden oluşan bu yazının ilk bölümü; İslamdan namazın olup olmadığının tespitine yönelik olup, kurandaki salat deyimlerinin genel olarak eğitim-destek anlamlarıyla kullanılmasına karşılık bazı özel durumlar içinde "namaz" anlamında kullanıldığı ayetlerle delillendirilmiştir.

Bu kısım daha çok teknik anlatımlarla namazın bulunmasına yönelik olduğu için, bu kısım atlanarak, namazın var olduğu kabul edildikten sonraki durumlara göre, namazın tarifi şeklindeki anlatımını yani 2. kısmı;

http://www.hanifler.com/showthread.p...4464#post14464 linkinde bulunan İSLAMDA ve NAMAZ: 2 - KURANDAN DELİLLERLE DOĞRU NAMAZ başlığı altına alıntılamayı uygun gördüm.

Pramid kardeşimizin bu çabalarının rabbimiz katında mutlaka önemli karşılık bulacağını, bizden ise "tebrik ve teşekkürler" karşılığını hakettiğini söyleyerek, ben kendi adıma tebrik ve teşekkür ediyorum.

selamlarımla,
aorskaya
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla