Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14. November 2012, 09:47 PM   #3
kıyamet
Yeni Üye

Tesekkür: 0
1 Mesajina 2 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
kıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud of

Alıntı:
Fers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
her resul getirdiğini sözlü olarak iletmiştir, öyleyse görsellik nedir, "doğaüstü mucizeler" mi...
İncil’in görsel boyutu; hem Hz. İsa’nın Allah’ın izni ile yaptığı mucizeler hem de kendisi ve annesinin birer ayet oluşudur…

MÜMİNUN SURESİ
50- Meryem’in oğluyla annesini birer ayet kıldık…

MAİDE SURESİ
110--Hani, Allah şöyle demişti: “ey Meryem’in oğlu İsa! Senin ve annenin üzerindeki nimetimi hatırla! Seni Ruhulkudüs’le desteklemiştim, beşikte iken ve erginlik çağında insanlarla konuşuyordun. Sana kitabı, hikmeti, Tevrat’ı, İncil’i öğretmiştim. Benim iznimle çamurdan kuş görünümünde bir şey yapıyor, içine üflüyordun da o benim iznimle kuş oluveriyordu. Doğuştan körü, arbaşı benim iznimle iyileştiriyordun. Benim iznimle ölüleri çıkarıyordun. İsrail oğullarını senden uzak tutmuştum. Hani, sen onlara açık- seçik ayetleri getirdiğinde, küfre sapanları şöyle deyivermişti: “açık bir büyüden başka şey değil bu!”

Alıntı:
incilin yazılı bir belge olarak sundurulduğunun delili hangi ayet...
belge ifadesini kullanmadım….bilgi ifadesini kullandım…

İncil’in Hz. İsa’nın benliği üzerine yazılı bir bilgi olduğunun delilini mi soruyorsunuz?
yoksa
İncil bilgisinin yazılı vahiy olarak; Kuran’ın içerisinde varolduğunun delilini mi soruyorsunuz?
kıyamet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla