Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15. November 2012, 01:59 AM   #37
bartsimpson
Super Moderator

bartsimpson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of

Alıntı:
mustafabey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Açıkcası bizim akıl sahibi olmadığımız gibi, bize özel bir ruhun olmadığını zannediyorum,
Önemli bir ayrıntı olduğu için öncelikli olarak bu bölüme cevap yazıyorum. Sonrasına inşaallah sıra gelir.

Kuran-Din-Allah akıl sahiplerini muhatap alır, eğer akıl sahibi olmadığımızdan bahsediyorsanız muhatap da değiliz. Yaşa hayatını gitsin boşver bunları, takma kafana... ama yapamazsın

Ruh konusuna gelince...

Hicr (29) Hani Rabbin meleklere, "Ben kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş balçıktan bir insan yaratacağım Onu düzenleyip içine ruhumdan üflediğim zaman, onun için hemen saygı ile eğilin" demişti.

Ben insan içerisinde bulunan ve akıl erdiremediğimiz için ruh diye tabir edilen yapının esma terkiplerinden oluştuğunu düşünüyorum. Buna da delilim Bizzat Allahın "içine Ruhumdan üfledim" demesidir. Dikkatle bakınız Kuranın bazı yerlerinde belirtilen "biz" şeklindeki çoğul ifadeler, söz konusu insan yaratılışı olduğunda "ben" öznesine dönüşmektedir. Ayrıca melekler Allaha itaat ve secde için yaratılmış varlıklar yada olgular olduğuna göre insan da bu itaatten ve saygıdan nasibini alıyor. Neden? Bizzat Allahtan bir parça taşıyor...

“Allah’a kavuşmak için iki rekat namaz da yeter. Ancak, böyle bir namaz için abdesti, insanın kendi kanı ile almış olması gerekir.”

Hallac-ı Mansur'un "Ene'l Hak- Enel Hak" diye sokaklarda bağırması boşuna değildi. Katledildi o ayrı...

Konu bartsimpson tarafından (15. November 2012 Saat 02:12 AM ) değiştirilmiştir.
bartsimpson isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
bartsimpson Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
aorskaya (15. November 2012), Miralay (15. November 2012), mustafabey (15. November 2012)