Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17. November 2012, 12:27 AM   #36
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
seckin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Siteni tekrar gözden geçiriyorum. Nebilerin yaşantıları onların kalıntıları ve Kuran ayetleridir. Ben açıkca sizlerin sünnet düşmanı olduğunuzu sandım. Ayet yorumlarınız harbi orjinal.

Borsa ve bakara arası bağlantı beni hayrete düşürdü. Hitabı bu güne olan bir mesaj aldım ayetlerden.
Nebilerin yaşantıları onların kalıntıları ve Kuran ayetleridir.

1- Ben kendi adıma, sünnet düşmanı olunmayacağını, olunursa peygamberlere iman edilmemiş olunacağını söyledikten sonra parantez açarak; peygamberin vefatından sonra, sünnet denen şeylerin % 100 sünnet olduğunun tespiti hiç bir şekilde mümkün olmadığından, bu iddiaların sünnet diye kabul edilerek, bunlara göre din yaşanmaması gerektiğini belirtmek isterim.

Peygamber, yaşayan kuran olarak, zaten kuranı anlatıp, kurana göre yaşadığına göre, kuranı yaşamaya çalışan sünneti de yaşamış olur zaten.

Sünnet denilenleri ise bu durumda, sünnet diye kabul etmek yerine, dini bir açıklama, görüş, yada iddia olarak kabul edip, bu; kurana ters değilse ve bizim aynı konudaki görüşümüzden daha akla yatkın ise kabul edilmesi gereken bir görüş kabul edilmelidir.

2- Nebilerin yaşantıları onların kalıntıları ve Kuran ayetleridir. demişsin.

Önceki yazında da aynı şekilde yazmıştın. Bu cümlenden hiç bir şey anlaşılmıyor. Bununla anlatmak istediğini, daha anlaşılır şekilde yazman gerekir.

Nebilerin yaşantıları kimlerin kalıntılarıdır, bu kalıntılar nelerdir? yani!

selamlar,
aorskaya
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla