Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17. November 2012, 12:54 AM   #10
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of
Standart Allah'i en güzel isimlerle cagirin

Alıntı:
khaos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Merdem,
Yukarıda yapmış olduğunuz araştırmaya benzer bir çalışmayı daha öncede okumuştum.(bakınız Al-ilah)
Sümer tanrıları ve inanışlarınıda incelemenizi isterim.Dünyadaki bir çok inanışın temellerini orada bulabileceğinize eminim.
Diğer bir açıdan Tanrının ilk insanlardan itibaren peygamberler gönderdiğini kabul edersek
insanlık tarihindeki her inanışta bir parça bozulmamış Allah inancı olabilir.

İnsan oğlu Yüce yaratıcıya ister Allah, ister Yehova,ister Khaos desin.
Bu onun yaratma ve mutlak gücü elinde tutan, kendisinden başka ilah olmayan, tek tanrı olduğu gerçeğini değiştirmez diye düşünüyorum.

Degerli Kaedesim Chaos,

17/İSRÂ-110: Kulid’ullâhe evid’ur rahmân(rahmâne), eyyen mâ ted’û fe lehul esmâul husnâ, ve lâ techer bi salâtike ve lâ tuhâfit bihâ vebtegı beyne zâlike sebîlâ(sebîlen).
De ki: “Allah diye çağırın veya Rahmân diye çağırın. Nasıl çağırırsanız hepsi O'nun Esmaül Hüsnası'dır (Allah'ın en güzel isimleridir).” Namazında (sesini) yükseltme ve onu (sesini) alçaltma. Bu ikisi arasında bir yol tut.

*Biz bir Müslüman olarak Allah'i en güzel isimlerle anariz, ki Kur'an'da yeteri kadar yer tutan isimler gecer.

Baska dinden olanlar nasil isimler veriyorlar bizim derdimiz degil. Onlarin cagirdiklari isimlerle Allah'i andiklarini nerden bilebiliriz.

Ben bir lokantaya gittigimde biftek yerine köfte ismarlasam, biftek mi yemis olurum.

Kuslara deve desem, deveden ne olur sonunda. Toptan tüm isimleri yeniden düzene koymak zorunda kaliriz.

Size "Kardesim Chaos" demeyip "Alpaslan" desem ve yine de sizi kastetmis olsam, siz dahil burada kimse bilemez kime hitabettigimi, benim bilmem yeterli olurmu bu durumda?

Yüce Allah'i uygun düsmeyen isimlerle anmak yakisiklik almaz, O'na kendimizden isimler uyduramayiz.

Araplarin cahiliyye döneminde bozulmamis bir parca Allah inanci olmus olsaydi
herhaldeki yüce Rabbimiz onlari ikaz etmek maksadiyla Peygamberimizi (s.a.v)
göndermezdi. Bir parca olan Allah inanci Rabbimiz icin yeterli degildir. Inan biraz yada yarim olmaz, tam olmalidir. Eksik inancin icine sirk karisir.

Saygi ve selamlarimla.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
merdem Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (20. November 2012)