Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17. November 2012, 11:21 AM   #8
kıyamet
Yeni Üye

Tesekkür: 0
1 Mesajina 2 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
kıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud ofkıyamet has much to be proud of

Benim için İslam; Kuran ve Tevrat birlikteliğidir…

Kuran ve Tevrat mana boyutuyla bir insan tarafından kuşatılabilecek kitaplar değildir…
Kuran’a ve Tevrat’a inanmak; bu kitaplara ait her ayeti mana boyutuyla çözmek demek değildir… gücü yettiği kadarını anlamak ve anlamak için uğraş vermeye devam etmektir…

Tevrat için ‘bozulmuştur’ diyenlerden bazıları şu ifadeyi kullanırlar “Allah, Adem’in nerede olduğunu bilmiyor mu da ‘neredesin’ diye sesleniyor” …

TEVRAT / TEKVİN – 3
9 RAB Tanrı Adem”e, “Neredesin?” diye seslendi.
10 Adem, “Bahçede sesini duyunca korktum. Çünkü çıplaktım, bu yüzden gizlendim” dedi.
11 RAB Tanrı, “Çıplak olduğunu sana kim söyledi?” diye sordu, “Sana meyvesini yeme dediğim ağaçtan mı yedin?”

Kuran'a inandığını söyleyip de Tevrat'a ait bu ayetleri eleştirenlerin Kuran'dan haberdar olmadığı kesin...

KURAN / MAİDE SURESİ
116- Allah şunu da söyledi: “ey Meryem oğlu İsa! Sen mi insanlara “beni ve annemi, Allah’tan başka iki ilah edinin” diye söyledin. İsa dedi ki: “hâşâ! Tesbih ederim seni. Hakkım olmayan bir şeyi söylemek benim haddime değildir. Eğer onu söylemişsem sen onu elbette bilirsin. Sen benim içimde olanı bilirsin ama ben senin zatında olanı bilmem. Çünkü sen, evet sen gaybları çok iyi bilensin.

Peki; Allah, Hz. İsa’nın ne söylediğini bilmiyor mu da “Allah'ın yanında, kendisini ve annesini iki tanrı olarak kubul edin diye insanlara sen mi söyledin” diye soruyor?
kıyamet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla