Konunun daha fazla uzamasına gerek yoktur. Konu hakkında karşılıklı fikir alışverişi yapılacağı düşüncesiyle, sorular yazılmıştır, bunların çoğuna cevaplar vermek yerine, genel geçer ifadelerle, sen şöyle yapıyorsun, şunu yanlış anlıyorsun, buna dikkat emiyorsun şeklinde yazılarla konu ilerletilmeye çalışılıyor.
Bu şekilde konu paylaşımı olmaz, tek taraflı olarak karşı tarafın yazılarına, sorularına cevaplar verilmeden fikir sunulsuğu iddia edilemez.
Sorular cevaplanmadıkça, yeniden ortaya çıkabilecek soruları yazma mantıklı da olmayacağından;
Yazımı aşağıda en son yazdığım kısımla ilgili yeniden alıntı yaparak bitirmeye ve yazıların okuyucular tarafından kendi değerlendirmelerine bırakılması gerektiğini düşünüyorum.
Selamlarımla,
aorskaya
Alıntı:
aorskaya Nickli Üyeden Alıntı
Daha önce, tam olanın kuran değil, levhi mahfuz olduğunu, bu nedenle kuranın incil ve tevratla tamamlandığını söylemen üzerine, sadece kuranın tek başına tamam olduğunu gösteren ayeti yazınca bu defa da, yukarıdaki gibi, rabbimizin sözüne rağmen, öyle denmekle kuranda konular açıklanmış olmuyor diyerek, ille de kuranla yetinmeme, kuran dışında arayışlara girmeye çalışıp, bir de bunun doğruı olduğuna bizleri inandırmaya çalışıyorsun.
Şimdi, yazışmanın gidişinden,
1- kuranın tek başına her konuyu tüm detayları ile kapsadığından başka kaynağa ihtiyaç bırakmadan dinin tek kaynağı olduğunun anlatılmasına,
2- farklı incil nüshalarına ve bozuk tevrat içeriğine anlatılmasına,
3- Evrensel olma özelliği gereği, bir hükmün her zaman, her yerde ve tüm insanlar için aynı olması gerektiği, bir ülkedeki örnek uygulama ile anlatılmasına
(daha fazla saymama gerek yok yetmelidir)
rağmen, hala polemiklerle, tevrat ve incilin kuranla birlikte dikkate alınması, aksi halde kurana ters düşülmüş olacağı iddiasına devamla, ne söylense ve delil getirilse dahi, bu düşüncenden vazgeçmeyeceğin, illede israiliyatı ve mesihhiyatı islama eklemeye çalışacağın görülüyor.
Ama, iman edenler için, son olarak rabbimizin kafalara çakarcasına söylediği sözlerinden birine ilişkin aşağıdaki ayetin daha fazla uzamayacak şekilde konuyu bitireceğine inanıyorum.
Kendilerine okunan Kitabı sana indirmemiz, onlara yetmedi mi? Şüphesiz inanan bir toplum için bunda bir rahmet ve öğüt vardır.
(ANKEBUT -51)
a- Kendilerine okunan Kitabı sana indirmemiz, onlara yetmedi mi?
Kuran şimdi size yetmiyormu? Kuran yetmediği içinmi içeriği şirke bulaşmış tevrat ve incili müslümanlara kabul ettirmeye çalışıyorsunuz?
b- Şüphesiz inanan bir toplum için bunda bir rahmet ve öğüt vardır.
halbuki yetmeliymiş! Çünkü, gerçekten iman edenler için ondaki öğüt yeterliymiş, başka şeye ihtiyaç bırakmadan ondaki var olan rahmetten nasibimizi almaya çalışmak gerekirmiş değilmi?
Bu ayete rağmen hala, tevrat ve incil diye devam edecekseniz, size başka şey söylememe gerek kalmayacaktır. Çünkü, rabbim başka açıklamaya anlatmaya gerek bırakmadan iman edenlere bunu deklare etmiştir.
|
Tek soru; "Bizlere okunmakta olan kuran size yetmiyormu?"