| 
				 Ey İman Edenler, İman Edin! 
 
			
			Yani, ey pazarlıklı iman edenler, yüzdelikli iman edenler, yarım yamalak iman edenler, pazarlıksız, yüzde yüz, adam gibi iman edin !
 Ey, Allah’la biraz Müslüman biraz laik olmak için pazarlık edenler !
 
 Ey, göklerin hakimiyetini Allah’a, yeryüzünün hakimiyetini tağutlara verenler !
 
 Ey, Allah’ıma da inanırım, falcıma ve burcuma da diyenler !
 
 Ey, Allah rızası için yaptığını söyleyip, karşılığının tümünü kullardan bekleyenler !
 
 Ey, Allah yolunda çektiği eziyet ve belaların faturasını Allah’a çıkarıp, Rabbına “şantaj” yapanlar !
 
 Ey, ölünceye kadar isyan içinde yaşayıp sonunda vereceği “sus payı” ile kurtulacağını sananlar !
 
 Ey, Allah rızası için yaptığını söyleyip, afişe adı yazılmayınca yan çizenler !
 
 Ey, cahilî hayatı terkedip İslamî hayatı benimseyince, kendisi gibi nefislerini değiştirememiş Müslümanlardan el bebek-gül bebek muamelesi görmek isteyip de göremeyince imanını donduranlar !
 
 Ey, ihtida ettiğinin senesinde, sözde Müslümanların zılgıtını yeyince, Allah’a, “biz seninle böyle anlaşmamıştık” dercesine eski tanrılarına rücu edenler(dönenler) !
 
 Ey, mücadelesinde başarıya ulaşamayınca işi tam Yahudiler gibi ticarete bozup Allah’a kahredemediği için davasına kahredenler !
 
 Ey, ahmaklığı yüzünden İslamın terbiyesinden geçmemiş Müslümanlara kendisini teslim ettiği için kündeye gelip sırtı yere değince, Allah’tan tazminat isteyenler !
 
 Ey, peygamber varisi alimleri, İslamî önderleri Yahudiler gibi soru yağmuruna tutup, sorgu hakimi kesilenler !
 
 Ey, bir dakika Allah için itaat etmediğine bir ömür isyan edip önderlerinden mucizevî zaferler, deha ve mükemmellik bekleyenler !
 
 Ey, kulluğunu ifa etmek için rüyasında bir ak sakallı nur yüzlü piri fânînin elinden bâde nûş etmeyi gözleyenler !
 
 Bu tavırlarınız hep birer Yahudileşme alametidir.
 Yahudileşmeyin! İmanda pazarlık olmaz.
 
 İman etmek, gök oluğunun altına başı tutmaktır. O oluktan ne akarsa kabul etmektir.
 
 İman etmek, kayıtsız şartsız Allah’a teslim olmaktır, tıpkı İbrahim(a.s) gibi:
 “Rabbi kendisine teslim ol! dediğinde
 
 Dedi: Teslim oldum alemlerin Rabbine! ” (Bakara, 131)
 
 Mustafa İslamoğlu
 |