Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22. December 2012, 10:27 PM   #149
bartsimpson
Super Moderator
 
bartsimpson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2012
Mesajlar: 963
Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of
Thumbs down

Alıntı:
galipyetkin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Bartsimpson.

Ben de yarın yazmayı düşünüyorum ve öyle yapacağım. Fakat son satırdaki ''hizmetin öldükten sonra devamı'na takıldım. Ölmüş, yok olmuş biri sağlığında ihtiyaçtan fazlasını kenz yaparak, başkasının olan mal mülk ve parayı, mameleki iç etmiş, yani gizleyerek zimmetine geçirmiş, bunu sağlığında veya ölümünden sonra sahip olması gerekenlere iade etmeyip veya edilmesini sağlamayıp, elalemin faydasına sunup ölümünden sonra hayır dua beklemesi kadar abes bir düşünce olamaz. Bence o mal üzerinde başkalarının hakkı o vakıf durdukça devam edeceğinden kendi defterine devamlı olarak günah yazılacak. Hakkı gasp et, sonra da o gasptan, o kul hakkından hayır dua bekle..... Yok artık.

Saygılarımla.
Galip Yetkin.
"YOK" artık tabiii vere vere "KALMADI" çünkü.

Ama bak gel buna şöyle bir kılıf bulalım

Biz yetişkinler bir ömür boyu çalışıp didiniyoruz.
Devlet (sağlık giderlerimizi karşılamak ve ihtiyarlığımızdaki geçimimizi sağlamak için) kazancımızdan sigorta kesintisi yapıyor.
Bu da yetmiyor "sen çok kazandın sana hizmet getireceğim birazda bana ver" diyor ve kazancımızdan "vergi" alıyor.
Sonra benim kazancımla yaptığı hizmetleri (yol, fabrika, hastane, kamu kurumları) gayrımüslimlere ve müşriklere "özelleştirme" adı altında satıyor.
Sonraaaa ben bu insanlardan bu hizmetleri almak için tekrar ve tekrar kazancımdan para ödemek zorunda kalıyorum.

Bu arada zar zor dişimizden tırnağımızdan biriktirip bankada biraz tasarruf ediyoruz.

Devlet bu tasarrufuna da "bana sormadan tasarruf eder ve para istiflersin ha, olmadıııı" diyor ve ondan da gelir vergisi (stopaj) kesiyor.

Bu kadar badireye rağmen biraz birikim yapabilenler bir araba yada ev almaya kalkıyorlar ya "almaz olaydılar" emi.

Ben yakın zamanda Allah'ın nasib etmesi sayesinde bir araba sahibi oldum.
Bak faturasında ne diyor.

Araç bedeli 16.921,03.TL
%37 ÖTV 5.625,29.TL
%18 KDV 3.749,18.TL
buraya trafiğe (devletin vatandaşa hizmet için kurduğu bir kurumuna) verilen ruhsat bedeli, plaka tescil bedeli, ve bunların bürokrasisini bilmediğin için muameleciye verilen haraç ve harçlar ile, zorunlu sigorta bedelini yazmadım.

Yani "bre zındık sen benden gizli tasarruf ederde araba almaya kalkarsan bende araç bedelinin %55'ini ...... kazık olarak ...karım" diyor.

Bitmediiii.
Sonra da diyor ki "iliğini kurutucam senin iliğini... bittin oğlum sen. her altı ayda bir bu arabayı aldığın için lanet edeceksin ve bana eşşek gibi tesbit ettiğim kadar taşıt vergisi ödeyeceksiin. Bitmediiii. Ayrıca bu aracın gitmesi için benzin denen bir nesne lazım bunu alacaksın ve ben bunu gavura 1 liraya satıcam sana 4 katına satıcam ve sende eşşek gibi alıcaksın"

"Haa. bunlardan bıktın ve satmaya mı kalktın o zaman yine bana alım satım vergisi ödeyeceksin."

"Aldığın parayı da bankaya koy ki ondan da rahat rahat gelir vergisi (stopaj) alabileyim"

Hadi bunların hiç birini yapamadık kıt kanaat geçiniyoruz.

"Aldığın her gıda ve zorunlu ihtiyaç maddesinden ve geçimliğinden KDV ve ÖTV alır seni canından bezdiririm" diyor...

Biraz uzun oldu ama diyeceğim o ki;

Vallahi Galipciğim, ben kendi hakkımı devletten koruyup saklayamıyorum ki bırak benim kazancımda hakkı olanları düşüneyim!!!!

Vakıflar hiç değilse şimdilik vergiden muaf

Not : Hakkı Yılmaz'ın tavsiye ettiğiniz yazılarını halen okuyorum. Allah Razı olsun ziyadesi ile faydalanmaya çalışıyorum ve çalışacağım...

Sevgi ile kalın.

Konu bartsimpson tarafından (22. December 2012 Saat 10:38 PM ) değiştirilmiştir.
bartsimpson isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
bartsimpson Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
dost1 (22. December 2012), merdem (23. December 2012), Miralay (2. February 2013)