Alıntı:
Fers Nickli Üyeden Alıntı
sayın bartsimpson,
ihtiyaç fazlası haram, otobüs, uçak, tren, gemi, bisiklet..vb. binmek doğru değil...
tv izlemek, internet kullanmak, seyahatlerde otel kullanmak...vb. uygun değil, çünkü bunlar sermaye artırımının getirileri aman ha kapatın bilgisayarınızı o da sermaye artırımından düştü yeryüzüne, ihtiyaç fazlası haram ise onun getirileride elbet öyle olmalı...
.
|
BU SORDUKLARIMI SAKIN ÇAMUR ATMAK OLARAK DEĞERLENDİRİP BAŞKA YÖNLERE ÇEKMEYİN.
Günümüzde insanlık yozlaşmış, küfre sapmış, pisliğe batmış.
Tamam anladık.
Geçmişe bakalım o zaman... Her halde sağlam bir örnek buluruz.
Peygamber dönemindeki islam toplumu, devleti ve halkı en zengin toplum olmalıydı.
Düşünsenize herkes ihtiyaç fazlasını vermek zorunda.
Hiç fakir fukara yok, hiç düşkün muhtaç yok, hiç zavallı insan yok...
Öyle ya Allah emri böyle.
Ama tarihi vesikalarda böyle bir durum görünmez.
Ayrıca peygamber döneminde benim bildiğim bir Ebubekir vardı.
O'da elinde avucunda ne varsa harcadı islam için.
Bakınız o da islam için, ihtiyaç fazlasını ihtiyacı olanlara dağıtmak için değil.
Bilali habeşiyi özgür bırakırken sormazlar mı adama "yahu Ebubekir ne yapıyosun bir köleye değerinin üstünde bedel verilir mi? Onda ihtiyaç sahiplerinin hakkı var"
Başka hiç mi zengin yada varlıklı adam yoktu koca mekkede "ticaret şehri" burası yahu, eee onların mal ve zenginlikleri???
Sahi bir ara peygamberimiz eşi Hatice hanımın develeri ile ticaret yapardı hatta peygamberliği döneminde de buna devam etti.
Yani varlıklı bir insandı.
Sonra eşi ölünce de ona miras kaldı.
O'da ihtiyaç fazlasıdır diye elinde kalanları dağıttı mı?
Bilmiyorum soruyorum.
Belki bir tarihi evrak yada vesika vardır.
Ben o çağda yaşamadım 1400 yıl geçmiş.
Bir müslüman olarak Allahın emrini tebliğ eden nebinin nasıl davrandığını sormak ve bilmek hakkımdır herhalde.
Ya da onun beytinden olanların durumunu...