Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24. December 2012, 12:12 AM   #570
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of
Standart Mal ve Mülk Allah'indir!

Evet, bu Ayeti hepimiz taniyoruz. Mal ve Mülk Allah'indir.

Kim ölmüstürde bir kurusunu beraberinde götürebilmistir öbür dünyaya.

Allah Celle ve Celaluhu bizden bugünün ibadetini istiyor, biz ise Allah'tan gelecek 50 senenin zenginligini istiyoruz, olacak seymidir bu.

Nefsin nasil bir rol oynadigini görüyormusunuz, hep bana hep bana diyor. Kimileri de söyle diyorlar: ALLAH isteseydi o fakirleri kendi doyururdu! Lafa bakarmisiniz lütfen, Rabbimiz bilhassa bizlerden istiyor fakiri, yoksulu, öksüzü, yolda kalmislari gözetmemizi korumamizi. Benim vazifem degil, ben kendimi fakirlerle ayni seviyeye indiremem dersek ne olur? Allah verdigi gibi bütün malimizi elimizden alacak olursa bizlere kim yardim edebilir?

Bill Gates'i örnek alin, yarin öldügünde milyarlarindan bir kurusu dahi yaninda götürebilecekmi? En azindan ölüm gelip cattigi zaman: *Rabbim bana biraz daha zaman ver, hayirlarda bulunayim* diye yalvardiginda ne olacak? Elinde bulundurdugu milyarlari nasil olsa bir ömür boyu harcayamiyacak ise neden biriktiriyor?

Yukarida bir on evlik satirlari okudum. Birakin bir evi bir kenara, bir ögün yiyecegi olmayanlar ahirette ev sahiplerinden sikayette bulunacaklar. On ev alana kadar bana bir ögün yemegi cok gördü diyecekler.

Kimi insanlar da diyorlardirki: Kime yardim edeyim, ben fakir göremiyorum ortalarda. Ama fifisi öldügü zaman yerine yedek köpek alacak yeri hemen buluveriyor misal göstermek lazim ise.

Allah'in Ayetleri ya itirazsiz kabul edilir, yada öyle kem küm edilir.

Rabbimiz ihtiyactan fazlasini ver diyorsa vermek lazim. Seytan degildir bizlere rizki veren bilmis olalim.

Madem ki bu dünyaya bizler denenmek amaciyla gönderildik, o halde imtihanlarimizi da büyük bir basariyla vermege hazir olalim.

Rabbimiz bizleri kanaatkar kullarindan eylesin. Dünya mali dünyada kalir unutmayalim.

Basta gelen ilk vazifemiz Allah'a geregince kulluk etmektir. Mal, mülk ve evlat cogunlugu ile övünenlerin sonunu gördük. Rizki veren Allah'tir, elbetteki coluk cocugumuzun rizkinida verecek olan da Allah'tir. Herkes coluk cocuguna miras birakma yarisinda olacak olursa, elbette fakir fukarayi gözetecek kollayacak olanda kalmiyacaktir.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
merdem Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
bartsimpson (24. December 2012), Bilgi (25. December 2012)