Alıntı:
galipyetkin Nickli Üyeden Alıntı
Sayın dost Bartsimpson.
*************************
"sen namaz vardır diyorsun, o namaz yoktur (tazarrulu niyaz - dua- vardır) diyor ikinizde kuranı referans gösteriyorsunuz."
Kuranı referans gösterdiğinizi söylemek masal mı?????
eğer bunu masal olarak nitelendiriyorsan aynısını;
Alıntı:
galipyetkin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
'Derli toplu bir bigiye ulaşmak için isterseniz, bilgisayarınızdan ''İşte Kur'an'' sitesine girerseniz oradan ''makaleler'' kısmında ''Salât'' kelimesine ve bu kelimenin bilgi yönünden çevresinin bereketine erişebilirsiniz.
Saygılarımla.
Galip Yetkin.
masalı ile başkasının "dediğini" referans göstererek sende yapma...
***************************
diye yazmışsın.
Ey güzel arkadaşım.
Benim ''namaz vardır'' dediğimi nereden çıkarıyorsun. Aynısını alımtıladığın yazımda, veya evvelkilerin hangisinde benim namazın var olduğuna dair bir ifadem var ki?
Sayın Hakkı Yılmaz da namazdan değil ''tazarrulu niyaz-dua''dan bahsediyor. Bu da namaz değil ki.
Nameste diye Hindistan'da var olan ''namaz''la benzerik gösteren bir olgu var. Bunun İran üzerinden Arabistana geldiği yönünde iddialar var. Var da benim yazdıklarım ve Hakkı Yılmaz'ın tazarrulu niyazı, duası ile bunu nasıl bağdaştırdın ki? Yoksa başkasıyla mı karıştırdın beni?
Saygılarımla.
Galip Yetkin.
|
Gelenekçilerin buhari vb. ile mezhepçilerin mezheplerine göre kabullerinin benzerini siz de sayın Hakkı Yılmaz üzerinden sergilemekte sakınca görmeyenlerdensiniz.
Ama, ya sayın yılmaz yanılıyorsa! Ya namaz konusunda yanlış yoldaysa!
Sayın Yılmaz'da bir beşerdir.(değilmi?)
Modern yorumculuk adına, namazı yok sayabilmek, bireysel suçların cezalandırılmasında ölçü olan kısası, insanlar yerine eşyalar yada hayvanlara uygulanabilir kabul edebilmek, insan ölürken, kıyamate kadar doğru yoldan çevirme izni alan iblisi insanın bir unsuru sayabilmek, açıkça peygambere ayetleri indiren Cebrail için düşmanlar bize gösterilirken, melekler ayrı varlık değildir, insanın (bazıları içinde Allah'ın) gücü/yetileri diyebilmek, ölçü verilmeden beyni örten madde tüketimi yasağını, çakırkeyf diye delmeye çalışmak çağımızda akıllılık olarak görülmektedir.
Ancak, bunlar gerçekten akıl ürünü olsalar dahi, bu düşünceler kurandan desteklenmeyen bir aklın ürünleri olduğu görülmelidir.
Söylenecek fazla bir şey kalmıyor...
selamlar,
aorskaya