Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25. December 2012, 03:50 PM   #209
Miralay
Uzman Üye

Tesekkür: 4.080
276 Mesajina 635 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26
Miralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud of

Allah hepinizden razı olsun
Çok güzel açıklamalar bunlar.

Namazı salata bağlamamamın nedeni; namaz dediğimiz Arapça olmayan (Kur'ani olmayan yabancı kelime) olguda Allah'ın tam olarak neyi kastettiğinin cevabını verememesidir.
Çok düşünmüştüm bu konuda; ama bir türlü bir yerlere varamamıştım.
Tamam namaz diye bildiğimiz ve amel ettiğimiz şeye karşı değilim. "Namaz yok" ta demiyorum.
Ama namazı bana ençok çağrıştıran;"sebbih,yusebbihu" türevi kelimelerdir.

Kur'anda "rüku,secde,kıyam..." geçiyor. Lakin İslam'a yeni girmiş ve elinde sadece Kur'an olan birisine yabancı gelir bu kelimeler.
Ben İslam'a yeni girmiş birisi olsam. Elime Kur'anı aldığımda; Salat,secde,rüku,kıyam... kelimelerini ayetlerdeki siyak sibakına; paragraf bütünlüğüne göre anlarım.
Cümle içinde nasıl geçmiş, o şekilde idrak ederim.

Namazın uygulamasını Allah Kur'anda bildirmeyip,resule bırakmıştır tezine katılmıyorum.
Zira her konuda ayrıntılı beyan olunan Kur'anda nedense namaz ayrıntısı yoktur.
Bu kadar önemli olan bir olguyu cenab-ı Allah neden Kur'anda detaylı anlatmaz. Aklım havsalam almıyor bir türlü.

Hala iddia ediyorum ki, namaz; bütün bu yazılan çizilen şeylerden çok farklı bir olgudur.
Amenna; Allah'ın emridir. Ama o emir nedir? Bence bir bilgi kirliliğiyle karşı karşıyayız.
Detaylı bir araştırma şarttır. Bu iş ne lügat bilgileriyle çözülür; ne de ısrarlı iddialarla...

En doğrusu sanırım; Kur'andaki cümle,paragraf bütünlüğü ile çözebiliriz.

Bu arada namaz konusuyla ilgili fikrini,ilmini beyan eden tüm kardeşlerime minnettarım.
Az çok cahilliğimi gideriyorsunuz. Allah gani gani razı olsun hepinizden.

Sonsuz saygı,selam,dua ve muhabbetlerimle.
Miralay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Miralay Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
dost1 (25. December 2012), raven (25. December 2012)