Alıntı:
sevginur Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleykum ;merdem
Verdiğin ayet gündemde geçen Abdulaziz Bayındır-dersinde kader konusu işlendi..'' Allah kişinin kiminle evleneceğini bilemez. diyor '' Ali imran süresi 14O -142
tevbe süresi 16 ayeti delil veriyor veriyor ne düşünüyorsunuz konu hakkında sevgili kardeşlerimin iştişaresini takip edeceğim inşALLAH
http://www.youtube.com/watch?v=Aiv9sIhZLO4
hanifler.com ailesini sevgi ve saygılarımla selamlıyorum
|
Ve Aleykum Selam Sevginiu Kardesim,
bu konu kuranformu'nda da günün konusu oldu. Arzu edersen tikla, belkide coktan okumussundur
http://www.kuranformu.com/forum/index.php?board=1.0
Benim sahsi düsüncem, Allah'in vasiflari hakkinda bu gibi tartismalar olumsuz geliyor bana. Biz ne düsünürsek, ne dersek Rabbimizin vasiflarindan ne bir eksilme nede bir fazlalasma olur. Allah kimin kimle evlenecegini biliyormu bilmiyormu gibi tartismalar olsa olsa gayb konularidir. Gayb Allah katindadir, O'ndan baskasi bilemez diye büyüklerimiz saygi gösterdiklerimiz devamli anlata gelmislerdir.
Baska bir konu daha var anliyamadigim, kahinler gibi durmadan fikir yürütmek, Allah'in hükümleri hususunda devamli sahsi görüslerini aciklamak, yok efendim Allah zalim olurmuymus, kuluna adaletsiz davranirmiymis...... Yahu Cennet ve Cehennem niyedir o zaman? Zalimlik bunun neresinde?
Adam otobanda hizini alamiyor, bir kac punktu gidiyor, daha olmadi kazaya sebeb verdiyse ehliyetinden oluyor. Kabahat hakimin mi?
Kimse kalkipta unide profesörüne, aman hocam etmeyin be bütün dersleri su gibi biliyorum uzatmaya lüzum yok, verin benim diplomami imtihana lüzum yok diyebilirmi? Olaki gercekten talebe zekinin zekisi olsun, multi zekali olsun, yinede kanuni yoldan imtihandan gecirilmesi lazim. Farzedelimki imtihan ani bir unutkanligi tuttu, dili cözmez oldu. Ne olur o zaman, multi zeka sinifta kalir. Hem hocasi hem de kendi yüzde yüz emin oldugu halde zekasindan sonuc sifir.
Kisacasi haddimizi asiyor /hasa/ bizler Rabbimizi sorguya cekiyoruz. Olacak seymi bu, yoksa benim görüslerimmi kit acaba?
Saygideger büyüklerimiz Türkiye'de olsun, tüm Müslüman devletlerinde olsun bir basörtüsü konusunda, zina cezasinda, zekat biriminde vb. dahi anlasamazken, kendi bildiklerini uygulayamazken, bir bütünlüge ulasamazken, kalkip ta Rabbimiz neler bilir neler bilemez diye tartismalari bir kenara biraksinlar daha hayirli olur. Cözülmesi gereken daha nice dini sorunlarimiz var.
Allah'in Celle ve Celaluhu Ayetlerim apacik anlatilmistir derken, kimse bir sey anliyamaz kavriyamaz oldu nedense. Her kafadan baska bir sesler cikar oldu. Nerde kaldi imanimiz?
Kal saglicakla Kardesim, sonsuz selamlar.