Alıntı:
Bilgi Nickli Üyeden Alıntı
Nisâ:36-38
Ve Allah'a kulluk edin ve O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ve de anaya-babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, akraba olan komşulara, uzaktan komşulara, yanında bulunan arkadaşa, yolda kalanlara, yasalar çerçevesinde himayenize verilmiş kimselere iyilik edin. Şüphesiz Allah, kibirlenen ve övünen; cimrilik eden, insanlara cimriliği emreden ve Allah'ın kendilerine armağanlarından verdiklerini gizleyen kimseleri ve Allah'a ve âhiret gününe iman etmedikleri hâlde mallarını, insanlara gösteriş yapmak için harcayan kimseleri sevmez. Ve Biz, kâfirlere; Allah'ın ilâhlığını ve rabliğini bilerek reddedenlere alçaltıcı bir azabı hazırladık. Ve şeytan kimin için akran/yakın arkadaş olursa, o ne kötü bir arkadaştır!
|
Eline saglik Kardesim,
birden babami hatirladim, ne demek birden esasinda bol bol hatirlarim. Kendi cocuk coluk derdimden yaninda bulunamadim hayatta iken, ben kücükken o da benim yanimda bulunamamisti tam olarak. Bü gün sana yarin bana misali, kizim da yanimda bulunmak istemiyor. Degirmen misali dönüp duruyor olaylar.
Ben de baska yollardan deniyorum hayirlari. 3 günden beri basinda bir koruyucu dami olmayan birini kolladim, bu gün karli soguk havada bir kapi esiginde yakaladim carsinin orta yerinde. Eve gidip hemen bir kalin uyku tulumu aldim, kendisine götürdüm; ihtiyaciniz olurmu dedim, sevindi ve aldi.
Eve tekrar döndügümde aglamaya basladim, kimbilir dünyanin dört bir yerinde ne kadar yardima ihtiyaci olanlar var, soguktan donanlar, sicaktan bayilanlar, cesitli hastaliklardan sancilardan aci cekenler, bir lokma ekmege muhtac olanlar, elleri ayaklari tutmayanlar... yarim elma gönül alma misali herkes birilerine ikramda bulunsa yeter.
Internetten bir evlatligim var, insaAllah yardimlarim kendisine ulasiyordur.
Dualarimla.