Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13. January 2013, 10:23 PM   #18
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of
Standart Madem Hasan Bey'in savunmasini üzerinize aliyorsunuz, buyrun:

Sizin icin normal olabilir, benim icin normal degil Hasan Kardesimizin ifade sekli. Dedigim gibi, siz bana o linki vermeden önce okumus idim yazilari, cünkü hanifdostlari hanifler sitesinden evvel bulmustum, ama üye olmak aklimdan gecmedi, bana göre hanifler.com daha uyumlu, bu yüzden buradayim.

Demeyin ki döneklik ediyorum, dedikodu misali istemedim burada yayinlamak, madem arzu ediyorsunuz asagida bir iki satiri kopye ettim, gerci tümüyle okumadim bir iki sayfasindan alinti yaptim, kopyeleri degisik yazi bicimlerinde sunuyorum, öbür notlar bana aittir.

Sani yüce Rabbimizin uygun gördügü en son Resul, ki isminin anlami "ÖVÜLMEK" manasinda MUHAMMED'dir, ki ne güzel bir sekilde Rabbi tarafindan sereflendirilmistir. Son resulden ( selam olsun ona ) bahsederken saygi ile bahsedilir en azindan, Rabbimizi sevdiklerini bizler de sevmeliyiz. Nasil ki Atatürk'ü ve bir takim kisilikleri saygi ile aniyorsak bir türk olarak, peygamberimizi de bir müslüman olarak saygi ile anmaliyiz.

İşte başka bir örnek (Mevdudi’nin "Tefhimu’l Kuran"ından):

... bir defasında Hz Peygamber (s.a), kölesi Abdullah b. Müsa’de el-Fezarî ile kızı Hz Fatıma’nın evine gider. O zaman Hz Fatıma’nın üzerinde ayaklarını açıkta bırakan bir entari vardı; başını örtse ayakları, ayaklarını örtse başı açıkta kalıyordu. Hz Peygamber (s.a) kızının utandığını görünce "Zararı yok, yalnızca baban ve kölen var," buyurdular. (Enes b. Malik’ten Ebu Davud, Ahmed, Beyhaki)

Hz Fatıma’nın halini gözünüzün önüne getirin: başını örtse ayakları, ayaklarını örtse başı açıkta kalıyordu. Neyle örtüyordu? Entarisinin eteğiyle. Eteğini başına kaldırınca vücudunun nereleri açılır?

Anladınız mı? Yüzünüz kızardıysa anladınız demektir.

Allah’ın Elçisine atılan şu iftiraya bakın. "Zararı yok," demiş; "yalnızca baban ve kölen var." Ne biçim babaymış, ne biçim adammış?

İftira rivayetindeki Peygamber kelimesine bakın. Hemen ardında (s. a) var: sallallahu aleyh yani saygı ona. İftiracılar Allah’ın Elçisini o kadar çok sevip sayıyor ki onun adını her anışta kesinlikle (s.a) diyorlar, saygı ona.

Ama bu, onların Peygamber eşlerini kölelerin önünde teşhircilik yapan kadınlar olarak ve Allah’ın Elçisini kızını erkek kölelerine peşken çeken (nasıl desem) .... ahlaksızın biri olarak göstermelerine asla engel değil.

Özürü kabahatinden büyük, sözüm ona hadiskalburcularini tenkid ediyor:

Örneğin Osmanlı sarayındaki cariyeler iğdiş harem ağalarına acaba nasıl bakarlardı erkeksizlik canlarına tak edince? O iğdiş erkekleri nasıl da canları çekerdi; onları çil çil altınlarla razı edip yataklarına almazlar mıydı? Emin misiniz?

Bir de Hatice’nin, evlenmeden önce, Muhammed adındaki tâbisini düşünün. Ve Muhammed’in, Hatice’nin hangi ziynetlerine muhtaç olmadığını.

Seçiminizi yapın:

Nûr 31’deki ziynetler Hz hatice’nin vücudunun şehvet uyandıran yerleri midir, takıları mı?

Hatice örneğin altın zincirini Muhammed’e nasıl gösterirse sakınca olmaz; ziynetin takıldığı yer olan memelerini açarak mı ya da zinciri çıkarıp blüzünün üstüne takarak mı?

Kadinlardan bahsedilyor Ayette herhalde belli bir hayvan sinifindan degil. Sanki cahilliye devrinde kadinlar ayakli mücevher dükkaniymis gibi, nereden biliyorlar öyle süsler takindiklarini. Veyahutta sanki kadinlar o devirde esirler gibi uzun zincirlere vurulmuslar da, ta göbeklerine kadar iniyormus, inmesine insin de biraz üslublu olarak izah edilse daha iyi olurdu.

Nûr 31’e göre gerdanda takılı kolyenin teşhiri yasak değil; teşhir edilmemesi gereken, memeleri aşıp göbeğe ulaşan zincir.

Bu ne bicim ifade seklidir böyle?

İkincisi takı yeşhirciliği Nûr 60’a göre yasaktır. Açık ve net:

Cinselliği kalmamış olup oturan kadınlar, takı tehirciliği yapmaksızın, giysilerini atabilirler –gayre müteberricatin bi ziynet in...

Burdaki ziynetlerin takı olduğu kesin çünkü cinselliği kalmamış olup evde oturan kadınlar onlar; bir bakıma yatalak. Vücutları pörsümüş; itici. Onu gidermek için takıp takıştırabilirler.

Yoksa o kadınların pörsümüş, itici vücudu eğer erkeklerin şehvetini uyandırıyorsa duvarlar da uyandırır. Duvarları tesettüre soksunlar.

Akarkadir isimli üyenin tenkidleri ve bir iki üyeden kisa tenkid var.
http://www.hanifdostlar.net/forum_posts.asp?TID=3291&PN=1&TPN=24

http://www.hanifdostlar.net/forum_po...91&PN=1&TPN=25

Hasan Beyin öbür yazilarina göz atmadim, degisik konularda da yazilari olabilir. Mevzuu ettigimiz konuyu ele aldim sadece.

merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
merdem Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
bartsimpson (13. January 2013)