Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22. October 2008, 08:55 AM   #2
EVVAB_İNSAN
Uzman Üye

EVVAB_İNSAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 35
42 Mesajina 53 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
EVVAB_İNSAN is on a distinguished road

Selam saygıdeğer msp1955 kardeşim sormuş olduğunuz soruyla konuyu biraz daha açmamıza yardımcı oluyorsunuz şahsınıza teşekkür ederim.

Yazdıklarınızdan anlıyorum ki bir çok arkadaşlarımız gibi sizde bizi anlamadan yargılayanlardansınız, canınız sağ olsun RABBİMİZ bize yeter, ama biz üzerimize düşeni yapalım taktir YÜCE ALLAH’IN dır. Aşağıda daha önce yapmış olduğumuz bir çalışmayı sizlere sunuyoruz.

Haniflik nedir?

Haniflik, Lailahe İllallah'ı Anlamak ve Kabul Etmektir.

Haniflik, Lailahe İllallah'a Uygun Hayat Sürmek ve Bu Uğurda Mücadele Vermektir.

Haniflik İslam Binasının Temelidir. İslam Dininin Omurga Konusudur. islam Dininin En Temel Özelliğidir. İslam Dini Hanif Bazlı, Monoteist Tabanlı Bir Dindir.

Haniflik Çekirdek İmandır. Başlangıç Noktasıdır. İslam Dininin Giriş Kapısıdır.

Önce Hanif Olursunuz, Sonra Müslüman, Sonra Mümin.

Haniflik şirksiz imandır. Gizli-açık, soyut-somut her türlü şirkten sakınmaktır. Haniflikte ideal nokta "sıfır şirk"tir.

Hz. Muhammed ve Diğer Tüm Peygamberlerimiz Haniftir. Onlar Hanifliğin Başöğretmenleridir. Tüm Peygamberlerimiz Hanifliği tebliğ etmişlerdir. Haniflik için mücadele Vermişlerdir. Haniflik uğruna dövülmüşler, sürülmüşler ve öldürülmüşlerdir.

Atamız İbrahim’in Çağları Aşan Yegane Mesajı da, Yegane Mirası da Hanifliktir.
Üç semavi din mensubu için biricik referans noktası Ataları İbrahim'in Hanifliğidir, Hanif Karakteridir.

Allah'ı birlemeyi hayatın odağına oturtma anlayışı, Ehl-i Kitap ile aramızdaki "ortak söz"dür.

Haniflik kimsenin tekelinde değildir. Allah'ı birleyen herkes haniftir.

HANİFLİĞİN İLKELERİ

Zuhruf 26- Bir zaman İbrahim, babasına ve toplumuna şöyle demişti: "Ben, sizin taptıklarınızdan uzağım."

Zuhruf 27- "Yalnız beni yaratana kulluk ederim. Bana, O kılavuzluk edecektir."

Zuhruf 28- O, sözünü, kendinden sonra yaşayacak bir mesaj yaptı ki, insanlar hakka dönebilsinler.

1- İnsanların -Allah’ın dışındaki- taptıklarından uzak olmak.

2- Yalnız yaratana kulluk etmek.

3- Sadece Allah’ın kılavuzlayıcılığına inanmak.

Hatalar, yanlışlar ve kusurlar bize, doğrular sadece YÜCE ALLAH’A aittir.

Konu EVVAB_İNSAN tarafından (23. October 2008 Saat 09:51 PM ) değiştirilmiştir.
EVVAB_İNSAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla