Banned
Tesekkür: 1
2 Mesajina 2 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
|
Kendinizi açıkça tanıtamadınız
Alıntı:
EVVAB_İNSAN Nickli Üyeden Alıntı
Selam saygıdeğer msp1955 kardeşim sormuş olduğunuz soruyla ve konu başlığınızla konuyu biraz daha açmamıza yardımcı oluyorsunuz şahsınıza teşekkür ederim. Yazdıklarınızdan anlıyorum ki bir çok arkadaşlarımız gibi sizde bizi anlamadan yargılayanlardansınız, canınız sağ olsun RABBİMİZ bize yeter, ama biz üzerimize düşeni yapalım taktir YÜCE ALLAH’IN dır. Aşağıda daha önce yapmış olduğumuz bir çalışmayı sunuyorum
Haniflik nedir?
Haniflik, Lailahe İllallah'ı Anlamak ve Kabul Etmektir.
Haniflik, Lailahe İllallah'a Uygun Hayat Sürmek ve Bu Uğurda Mücadele Vermektir.
Haniflik İslam Binasının Temelidir. İslam Dininin Omurga Konusudur. islam Dininin En Temel Özelliğidir. İslam Dini Hanif Bazlı, Monoteist Tabanlı Bir Dindir.
Haniflik Çekirdek İmandır. Başlangıç Noktasıdır. İslam Dininin Giriş Kapısıdır.
Önce Hanif Olursunuz, Sonra Müslüman, Sonra Mümin.
Haniflik şirksiz imandır. Gizli-açık, soyut-somut her türlü şirkten sakınmaktır. Haniflikte ideal nokta "sıfır şirk"tir.
Hz. Muhammed ve Diğer Tüm Peygamberlerimiz Haniftir. Onlar Hanifliğin Başöğretmenleridir. Tüm Peygamberlerimiz Hanifliği tebliğ etmişlerdir. Haniflik için mücadele Vermişlerdir. Haniflik uğruna dövülmüşler, sürülmüşler ve öldürülmüşlerdir.
Atamız İbrahim’in Çağları Aşan Yegane Mesajı da, Yegane Mirası da Hanifliktir.
Üç semavi din mensubu için biricik referans noktası Ataları İbrahim'in Hanifliğidir, Hanif Karakteridir.
Allah'ı birlemeyi hayatın odağına oturtma anlayışı, Ehl-i Kitap ile aramızdaki "ortak söz"dür.
Haniflik kimsenin tekelinde değildir. Allah'ı birleyen herkes haniftir.
HANİFLİĞİN İLKELERİ
Zuhruf 26- Bir zaman İbrahim, babasına ve toplumuna şöyle demişti: "Ben, sizin taptıklarınızdan uzağım."
Zuhruf 27- "Yalnız beni yaratana kulluk ederim. Bana, O kılavuzluk edecektir."
Zuhruf 28- O, sözünü, kendinden sonra yaşayacak bir mesaj yaptı ki, insanlar hakka dönebilsinler.
1- İnsanların -Allah’ın dışındaki- taptıklarından uzak olmak.
2- Yalnız yaratana kulluk etmek.
3- Sadece Allah’ın kılavuzlayıcılığına inanmak.
Hatalar, yanlışlar ve kusurlar bize, doğrular sadece YÜCE ALLAH’A aittir.
|
İslami değerleri anlatırken.Bazı hikayeleri neye göre anlatıyorsunuz?.işte burada anlaşamıyoruz.
Hz.Haticeyi anlatırken onun babasının kim olduğunu kurandanmı öğrendiniz?.
Tek kuran Geçerli ise Haticeden bahsetmemelisiniz.kanıtsız yazmak yanlıştır.
Sevgili kardeşim burada benim yazdıklarıma illede katılın demiyorum.Ama ben seni anlıyamıyorum.Bir yazıda hem nalına ve hemde mıhına vurulmaz.
Hz.Muhammede (as) inanıyorsanız,Onu nasıl tanıtacaksınız?.
Kimin oğludur?.Nerde ve nasıl yaşamıştır?.Emir ve Tavsiyeleri nelerdir?.
Sadece Kuran diyeceksiniz.İşte bu yanlıştır.
Tabiiki Kuran Baş tacımızdır.ve tartışılmadan inanırız.Okuruz,ve anlamaya çalışırız.
Hz.Muhammedi anlamadan,Kuranı anlıyamazsınız.
Yazdığınız ayetlerin arapçası ve meali herkesin elinde mevcuttur.okumaktayız.
Ama soruyorum Hadisleride okudunuzmu?,inceledinizmi?.
Bakınız Müsteşrikler veya cahiller bir söz atıyor ortaya işte bu hadistir,müslümanlar böyle şeyler söylüyorlar diyorlar,İnanacakmısınız?.Araştırmıyacakmısınız?.
25 çeşit Hadis var,hepsinin hükümleri,içeriği,ravi ve durumu aynı değildir.dereceleride aynı değildir.Ama siz kalkarda sahih ve mütevatir hadisleri inkar ederseniz.ee bende derimki yarın siz kuranıda işinize gelmeyince inkar edersiniz.Değilmi?.Adam yazmış,hadisler islamdan 200 yıl sonra yazılmıştır.Bu yanlış neden yayınlandı?.veya yanlış neden düzeltilmdi?.sahabe peygamberle birlikte yaşamadımı?.ve tabiundan olan imam- azam hicri 150 senesinde vefat etmedimi.aynı asrın insanı değilmiydi?.Peygamberimiz Mezarlıkları yasakladığı gibi,Ayetlerle karışmasın diye hadis yazmak ve ezberlemeyi yasakladı.islam kemal bulunca müsaade etti,Mezarlık ziyaretide böyle oldu,zira mezara tapanlar vardı,tıpkı bugün olduğu gibi,Peygamberimizde yasakladı.İslam kemal bulup anlaşılınca,gidin ziyaret edin,kabirler size ahireti hatırlatır dedi.bu doğru değilmi?.
Suyun kaynağına inmek için okumak ve çok çalışmak gerek.Hayatını bu yolda sarf etmeden bir iki ayet misal vermekle olmaz.Bu ayet misal vermeyin demiyorum.Ama orada kalınmamalı.
Hz.ibrahim Hak peygamberdir.20 tane ayet onun hakkında vardır.şimdi siz bu ayetler muvacehesinde,Haneflik bir dindir diyebilirmisiniz?.bu yanlış olmazmı?.Hanif=Tek Allah inancına inanmak ayrı şeydir,hanef dini ayrı şeydir.İbrahim Müslümandı.Kuranda müslümanın kitabı olduğuna göre,Neden islam dini değilde,Hanef dini diyorsunuz?.
Din Yol demektir,yani Allah inancında ben atam ibrahimin tek Allah inancını tercih ettim demektir.Ama din bununla son bulmuyor.
Beyefendi.Adam yazmış.(İnneddine indallahil islam=allah katında Tek din islamdır)Adam bu sitede şöyle yazmış.Bu söz sapıkların sözüdür,kafirlerin sözüdür.Diyor.
şimdi sana soruyorum.Bu yazıya neden müsaade edildi?.Yoksa bU söz ayet değilmi?.Tek kuran demek bumudur?.Ben bu ayeti tenkit edenlerin müslüman olduğuna inanmıyorum.veya zır cahillerdir.Tamamda neden yayınlandı?.değilmi?.
Konu msp1955 tarafından (22. October 2008 Saat 10:28 AM ) değiştirilmiştir.
|