Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19. January 2013, 11:06 PM   #600
bartsimpson
Super Moderator

bartsimpson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of

Alıntı:
sevginur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Teşekür ederim merdem samimi isteğimi kırmayıp iştişareye katıldığınız için..

Bana göre Abdulaziz hoca irade konusuna vurgu yapıyor sizin seçeçeğiniz eş adayının tercihi size aittir. Allah a sıgınır İnsan aldığı kararı ancak Allah’ın desteği ile uygular.

Oysa Rabbin dileseydi, elbette yeryüzündekilerin hepsi topluca inanırdı. Artık, inanan kimseler olmaları için, insanları sen mi zorlayacaksın? yunus 99

Bir şeye karar verdin mi Allah’a dayan. Allah kendine dayananları sever. (Al-i İmran 3/159)

geleneksel lehvi mahfuz anlayışı var benim kiminle evleceğim başıma gelen ler önceden yazıldı diyorlar bazı ayetleri delil göstererek ben sizin kadar bilgili değilim bilgide pişmek için çok çalışmak lazım çok gayret etmem lazım şu an için yorumlarım yüzeysel olsada zamanla kavrayacağıma inanıyorum

sevgi ve saygılarımla selamlar
linkteki videoları bir inceleyin belki sorularınıza cevap olur...

http://www.hanifler.com/showthread.php?t=3108

"bilmek" denilen olgu bir "çıkarımdır" bir "tespittir". zaman, mekan ve duyular ile alakalıdır. bunlara göre bilgi ve bilmek kavramı şekillenir ve değişir....

peki bunların olmadığı bir boyutta (zaman, mekan ve duyular) "bilmek" kavramının ne anlamı olabilir sizce???

ve birde şunu düşünün zaman ve mekan kavramı olmayan bir boyutta, geçmiş, şimdi ve gelecek aynı "an"da oluyor (Lehfi Mafuz denen olgu) ve bunları görüyorsunuz...

videolarda sizin görmeniz ve olaya dahil olmanız ile dışında olmanız arasındaki farkı gösteren çok enteresan tespitler var.

bilimsel olarak Allah kavramı başka nasıl izah edilebilir bilemiyorum...
bartsimpson isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla