Tekil Mesaj gösterimi
Alt 1. February 2013, 01:08 PM   #10
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of
Standart Ölülere Yasin Okuyanlar....

Saygideger Sevgili Kardeslerim,

ben bir sene evveline baktigimda nasil cahilce hareketlerde bulundugumu kendi kendime nasil tesbit ettigime halen sasiyorum.

Kardeslerim sunu bilmenizi isterim, bu türlü hurafelere kendini kaptiranlar bu hurafelerden yalniz ve yalniz kendi iradeleriyle bir cikis bulabilirler. Siz istediginiz kadar edebiyat dolusu satirlar ve cümleler döseyin, bir insanin ic gözü kapali olduktan sonra gercekleri göremez, kavrayamaz.

Kendimi örnek göstereyim. Oglumun ölümünden sonra sanki 100 % müslüman kesildim, yillardir ihmal etmis oldugum namazlari ( yine aktarmali olarak tabi) kilmaya, dilinden anlamadigim Salavatlari, Yasin'leri, Tebareke'leri siralamaya basladim. Tabii ki mezar basinda da.

Önce namazdan bir zevk almamakla bir kac sey degisiverdi bir kac ay icinde. Aglamamak elde degil, insan Rabbine yakinlasmak istiyor, ama arada bir engeller oldugunu farkediyor. Dilim de tüy kalmamasicana getirdigim Salavatlar birden bire bana anlamsiz görünmeye basladi. Ki bazi hadislerde de bahsedildigi gibi; Peygamberimiz buyurmus ki: Dualarinizin en fazlasini, elinizden geleni edin bana. (Arayip ta hadisi burada yayinlama ihtiyacini dahi görmüyorum ).

Merdem dururmu, sabah aksam namazlarda sonralarinda alisverislerde nerede olursa olsun SALAVAT üzerine SALAVAT, eh nede olsa Peygamberimizin sefaati var ardinda, getir getirebildigin kadar. Sabah Aksam oku YASIN'leri ogluna, ki KABIR AZABI'ndan kurtulsun.

Hatimler indirmedim degil hani, papagan misali, ac interneti Sudeys okusun sen aynisini tekrarla hemde kelimesi kelimesine, bir de elektronik sayfadan scrollen yaparak Kur'an'i takip et. Gerci sayisiz adaklarin, sadakalarin ve her türlü yardimlarin faydasi olabilir, cünkü onlari Allah rizasiyla yapmis bulunuyordum, araya hic bir araci koymadan. Rabbim en azindan bu hususta korumus beni.

Allah'im lanet etsin kendilerini alim yutturarak bizlere bunlari sart kosturanlara, Allah lanet etsin: Bu da Allah karindandir diyerek sözüm ona sevabina bizlere bunlari yutturanlara, Allah lanet etsin halen ayni fikirde kalip uygulatmaya calisanlara. Dikkat edin uygulayanlara demiyorum, cünkü onlar farkinda degiller, ama uygulatmada israr edenler bile bile yapiyorlar, onlaradir Rabbimin lanet etmesi.

Demek istedigim, eger bir insan yaptiklari bu tür rituellerden kendisi rahatsiz olmuyorsa, bilhassa büyük bir zevkle yapiyorsa, siz ne derseniz deyin, ne söylerseniz söyleyin bir faydasi olmaz, kimseyi döndüremezsiniz dogruya. Ki bunu Rabbimiz acikca resulüne bildirmistir, zorla sen kimseyi dogru yola ilettiremezsin diye.

Ben Ibrahim Peygamberin ( selam olsun ona ) yolunda gidenlerden olduguma ve kendimi Rabbimize yöneltebildigime inaniyorum ve Rabbime sonsuz hamd'larimi sunuyorum.

Tabii ikazlarimiza devam edecegiz, olaki bazi kardeslerimizin icinde Allah'in dogru yoluna meyilli olanlar bulunur ve bu kardeslerimiz icin birer vesile olmus oluruz. Ne mutlu o zaman bizlere.

Allah'in selami hepimizin üzerine olsun, bizleri dogru yolundan ayirmasin. InsaAllah.

Yalniz bir DUA yolunu terketmedim; Rabbim ben yavrumdan nasil razi idiysem Sen de ondan razi ol, yavrum müsriklerden degildi. Bana karsi her zaman saygiliydi ve beni kirmazdi.

Nasil ki ölen bir anne ve babanin geride biraktigi hayirli yavrusunun kendisine devamli sevaplar kazandirabilecegi gibi, ayni sekilde hayirli bir anna ve baba da ölen yavrusuna sevaplar kazandirmis olamazmi? En iyisini Allah bilir.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
merdem Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
40tr40 (2. February 2013), sevginur (1. February 2013)