Tekil Mesaj gösterimi
Alt 6. February 2013, 11:59 PM   #1
galipyetkin
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: Sep 2011
Mesajlar: 1.458
Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
galipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud of
Standart

Sayın Merden.

İlk sayfada ''O'na değil de söylediklerine dönme''diye algılamalıyız demiştim de bunu bir cümle içinde kullanarak anlatmamı istemiştiniz.

1) Bakın ''Kur'an'da Ara'' sitesinden ''söz'' kelimesini arayınız. Karşılığında size 226 ayet gösterilecektir.

2) ''O'na dönme veya döndürülme'' ifadesi şunu çağrıştırıyor: Sanki biz yaratılmamışız da O'ndan koparılmış veya ondan belirli bir süre için ayrılmış parçayız da yaşam sonunda O'na ekleneceğiz. Bu görüş Cennet ve cehennem hayatını reddetmektir. Çünkü, Allah'ın belirli bir süre için kendisinden ayrılmış ve o süre sonunda kendisiyle birleşecek olan bir günah işlemiş o parçasını cehennemde cezalandırıması veya cennet ile taltif edilmesi düşünülemez. Allah suç işleyemez ve dolayısı ile kendi kendisini cezalandırıp, taltif etmesi diye bir şey olamaz. (''Ene el hakk'' düşüncesine girmeyeceğim; isterseniz onu siz kendiniz araştırın.)

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

Konu galipyetkin tarafından (7. February 2013 Saat 12:06 AM ) değiştirilmiştir.
galipyetkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla