Alıntı:
msp1955 Nickli Üyeden Alıntı
Ama bende tarikattayım,sende tarikattasın.
(Tarik=Yol) demektir.İnsanları aynı fikir ve aynı yolda birleştirmek mümkün değildir.Haniflikte bir tarikattır.
Tarikatlarda bir kişi şeyh(Başkan) olur anlatır.Buradada anlatan,yol gösteren yokmu?.
Tarikatlarda da Allah derler,Muhammed derler.neden karşısınız?.
Tutum ve davranışları yanlış olabilir.Ama at gözlüğü ile bakarsanız.Düşersiniz,Sende tarikattasın.İttifak varken,ihtilaf neden?.
|
msp1955,Tarikat:yol demektir tabiiki,haniflikte bir tarikattir.Bunda hem fikiriz;ama Hanifliğin bir başkanı varsa oda Kur'anı kerimdir. kardeşim biz Allah'ın ve muhammedin yolun da gidenlere demiyoruz .Allaha peyğamberi ortak koşan tarikatlar var bize birileri anlatıyor fakat biz ayetsiz inanmıyoruz ihtinassırattelmustakim bizi doğru yoluna ilet diyenlerdeniz hurafesiz ve şirksiz bir tarikat istiyoruz.Herşeyi haram,günah diyerek.Örneğin eşinin kardeşine çarşafsız görünmenin haram olduğunu ve buna benzer birsürü örnek var ben olayı tartışma boyutuna taşımayı istemiyorum.Lütfen sizde uzatmayın. Allah angi ayette böyle bir şey söylemiş eşlerin kardeşi kardeşimizdir bu tür şeyler. Galiba siz raslamadınız.Allaha ortak koşan kim olursa olsun affetmem diyor.Rabbimiz,onlar ayetleri inkar bile ediyor.Kısacası bayanların okuması günahmış diyen tarikat var belki islamı kullanıyorlardır çoğusu islamiyeti onlardan görünce islamdan uzaklaşıyor insanlar diyor böyle olacağıma ceheneme giderim bundan iyi detaylar çok kısaca anlatayım dedim .selametle...