Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19. February 2013, 05:27 PM   #722
40tr40
Uzman Üye
 
40tr40 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 231
Tesekkür: 406
81 Mesajina 207 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of
Standart

Selamün Aleyküm Merdem Kardeşim.
Rusya’ya bağlı Tataristan’da Nur Cemaati ile bağlantılı olduğu öne sürülen bazı kişiler gözaltına alındı. Tataristan İçişleri Bakanlığı, ihbar sonucu cemaate ait olduğu iddia edilen 23 daireye baskın düzenlendiğini duyurdu. Tataristan’ın Naberejnıye Çelnı (Yarçallı) kentinde Nur Cematine ait 23 daireye düzenlenen operasyonlarda 30’dan fazla kişi gözaltına alınırken, 1 milyon ruble nakit paraya, Said-i Nursi’ye ait Rusya’da mahkeme kararıyla yasaklı kitaplara, bildirilere, broşürlere, gazete kupürlerine, diz üstü bilgisayarlara, sabit disklere ve eğitim CD’lerine el konulduğu belirtildi.

Yukarıya astığım yazı geçen günlerde yayımlanan bir gazete haberinden alıntıdır.Aslında bu haberde ilginç bir taraf yok. Çünkü bu cemaate ait okullar Türki cumhuriyetlerde birer birer "ABD casusluğu" iddialarıyla kapatılıyor.Bir tek biz uyanamadık.
Bu haberlerden bir kaç gün sonra da "Rusya'da Meteor Yağmurunda 400 kişi Yaralandı." haberleri duyuldu.
Beni şaşkına çeviren bu habere yapılan yorumlardan birisiydi. Tam da [Batır Allahım Batır] cinsinden bir yorumdu bu. Bakın ne yazmıştı cemaatçi vatandaş:
---Sen Said'i Nurs-i Hz. lerinin mübarak kitaplarını yasaklarsan Allah başınıza böyle meteor yağdırır!
Aklıma mukayyet ol Allahım! Sapıklık çeşit çeşit. Kendi putunu kendin yapmak! bu olsa gerek! Allah bizlere zihnimizdeki putları yıkmayı nasip etsin.Tam olarak dünyevi menfaat totemlerinden arınmayı, Mevla'ya teslim olmayı , hayırda yarışmayı,din gününde hidayete erenlere karışmayı nasıp eylesin inşallah.
Sağlıcakla kalın Merdem Kardeşim.
__________________
Euzubillahimineşşeytanirraciym
Bismillahirrahmanirrahiym
[Bakara131'den]
أَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعَالَمِي
Eslemtu li rabbil âlemîn
Ben, âlemlerin Rabbine teslim oldum.
40tr40 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
40tr40 Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
merdem (19. February 2013), sevginur (19. February 2013)