Alıntı:
40tr40 Nickli Üyeden Alıntı
Hucurât Suresi
Bismillahirrahmanirrahiym
11-Ey iman etmiş kimseler! Bir topluluk bir topluluğu alaya almasın. Olabilir ki alay ettikleri topluluk kendilerinden hayırlıdır. Kadınlar da başka kadınları alaya almasın. Belki de alay ettikleri kadınlar, kendilerinden hayırlıdır. Kendinizi de fırlatıp atmayın; ayıplamayın, küçük düşürmeyin; birbirlerinizi lakaplar ile fırlatıp atmayın; küçük düşürmeyin, küçümsemeyin. İmandan sonra hak yoldan çıkış ile adlanmak ne kötü şeydir! Ve kim hatadan dönmezse, işte onlar yanlış; kendi zararlarına iş yapanların ta kendileridir.
12-Ey iman etmiş kimseler! Zannın birçoğundan sakının. Şüphesiz zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Bir bölümünüz bir bölümünüzün gıybetini yapmasın/ onun yokluğunda ileri-geri konuşmasın. Sizden biriniz ölmüş kardeşinin etini yemeyi sever mi? İşte, bunu çirkin buldunuz. Ve Allah'ın koruması altına girin. Şüphesiz Allah, tevbeleri çokça kabul eden, çok tevbe fırsatı verendir, çok merhamet sahibidir.
|
Degerli Kardesim,
bu Ayetler hakkinda biraz evvel otobüsle dönerken düsündüm, kabir ziyaretinde bulundum bu gün.
Bir soguk hava iliklerime kadar isledi, dondum inanki. Dedim az sonra sicacik evimde olacagim, istedigimi yiyip icecegim, acaba basinda bir catisi olmayanlar, yiyecek bir lokmasi olmayanlar ne yapiyorlardir diye uzun uzun düsündüm.
Bir sezsizlik, bir huzur dolu mezarlikta. Ne biri öbürünün parseline tecavüzde bulunuyor, ne biri öbürünün adiyla alay ediyor, ne mezar tasina ne de kefenine ve tabutuna bir bahane buluyor . Dis görünüsten anladigim bu.
Demek ölü olmamiz lazim hak ve hududa uymak icin, tabii bunlari sagliginda da yerine getirebilenlere ne mutlu.
Kur'an canlilara hitap ediyor, hayatta iken degerlendirebilirsek ne mutlu bizlere. Öldükten sonra hoca efendiler, sagliginda kiblesini bulamayani da zorla kibleye döndürüyorlar. Allah bizlere aklimizi dogru yolda kullanmayi nasip eylesin.
Selam ve dua ile.