Alıntı:
merdem Nickli Üyeden Alıntı
Hakikat Yolcusu Kardesim,
Topraga diri diri gömülen kiz cocuguna neden öldürüldügü soruldugunda.... yaninda cezanin ne sekilde oldugunun ifadesi var?
Hem hepimiz en iyi sekilde biliyoruz ki, bu dünya hayatinda bir sürü haksizliklar oluyor, hepsi de hak hukuk ahlak tanimayan insanlar tarafindan olusturuluyor.
Ve yine hepimizin de bildigi gibi, haksizliklar karsisinda her zaman gerekli cezalar/diyelim Kur'an a uygun cezalar verilmiyor. Bu kisiler Allah'in huzuruna vardiklarinda cezalarini kat kat ödeyecekler.
Devlet kanunlari: Dünyanin hic bir ülkesinde cezalar 100% Kur'an a göre uygulanmiyor, ne Iran'da ne Suud'da ne Pakistan'da ne de herhangi kendini Islam Devleti diye tanitan herhangi bir ülkede. Bu öküzün altinda buzagi aramaya benzer.
Sayet Islam'in emirlerine tam olarak uyan bir ülke olsa yeryüzünde, zaten bir müslümanin üzerine düsen vazife o ülkeye hicret etmek olurdu. Bu da olmadigina göre?
Islam sahislarda yasiyor, ama tüm bir ülke olarak degil. Benim sunacagim bir cözüm sekli yok ortada.
Iste bizler zina sucunun ne cezasi vardir, oruc tutmayan ceza verilirmi, pece mi carsaf mi, misvak mi dis fircasimi, kabak mi hiyar mi derken 30-80 yillik ömrümüzü tamamlayip Rabbimizin huzuruna cikarilmak icin bekliyoruz.
Ocak yanmadan corba pisirmeye kalkiyoruz. Islama tam hakkiyla sahip cikamadik, Kur'an i cözemedik...... birligimiz bütünlügümüz var mi? YOK!
Ne üzerine tartisiyoruz halen esasinda ben bir mana veremiyorum.
Selam ve dua ile.
|
sayın merdem...
burada sizin ve benim gibiler arasındaki fark ortaya çıkıyor. ben, gerçekten Allah'ın kurallarının uygulandığı bir dünya oluşturmak için (size göre ütopya) elimden geleni yapıyorum. siz ise zaten ülkelerin kuralları var, ha biz Kuran'a da inanıyoruz ama ülkelerimizin kurallarını yerine getirmek bizim görevimizdir demeyi kendinize yol seçmişsiniz. tartıştığımız nokta burasıdır aslında...
saygılarımla...