Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20. March 2013, 02:09 AM   #47
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of
Standart İslam Atom Çagını yaşıyor

Sonu hayrola, ne iştir anlamadım.

Asırlardır ne abdest, ne namaz, ne hacc, en önemlisi ne de başörtüsü 100% bir açıklığa kavuşmadan domuz eti problem oldu çıktı.

Kur'an dan mı çıkarıyoruz acaba tüm sonuçları, yoksa Kur'an'ı felsefi yollardan edebiyat usülü siyasetin ve ticaretin yönünden mi ele alıyoruz? Bizler mi Kur'an'a uyuyoruz yoksa Kur'an'ı mı kendimize uyduruyoruz?

Kur'an mı bize ayak uyduramaz oldu?

Ben bir takım çelimsizlikler görüyorum, ama ayetler arasında değil, beşer arasında bu çelimsizlikler. Ademoğlu birdenbire pek modernleşti (!) yok Allah onu demek istiyor yok bunu demek istiyor. Canım Kur'an'a bir de Ademoğlu ortak çıktı ve böylece çıkmaza takıldık kaldık.

Meallerin sayısı arttıkça şahsi görüşler de arttı. Kimi matematik yoluyla kimi felsefe yoluyla kimi en güzel edebi yollarla başladı kendi kendini açıklayan Kur'an'ı açıklamaya. Tarikat, cüppeli, takkeli, çarşaflı, mezhepli derken birdenbire moda değişti, din demek o değil bu demektir, iman öyle olmaz böyle olur, Allah bir dedinmi akan sular durur gerisini boşver, yanınana zekatı sadakayı tuzluca koy cenneti navi olmadan bulursun denir anlamına kadar getirdik.

Acaba hepimiz erenlerden mi olduk? Bu mudur Rabbimizin bizlere buyurduğu?

Fazla ve fuzuli sorulmasının hoş karşılanmadığını unuttuk, başladık yeni baştan sorulara.

Nasıl desem ki, beynimizdeki hücreler başka bir şekilde mi çalışmaya başladı acaba, yoksa anlamak istemediğimiz ve zamanında değiştirilmesi istenen Kur'an açıkca bizden yüz çevirmeğe mi başladı.

Bir anormallik var ortalıkta.

Hepimiz bir şeyler anlatıyoruz, çok güzel bir şekilde uyumlu olarak ayetleri yapıştırıyoruz, nafile, soruların ardı arkası kesilmiyor, yenilerine yeniler ekleniyor, kafalar çalıştırılıyor, nafile.

Kolaylaştıracağımız yerde zorlaştırıyoruz.

Ben çıkamadım altından bir türlü. OKU diye başlanan Kitabımızı anlamazsınız diye okutmayanlar oldu, okumaya başladığımızda anlamadığımız ortaya çıktı. Anlamış olsaydık hepimizin bir noktada birleşmesi gerekmezmiydi? Her kafadan ayrı bir düşünce ortaya atıldığına göre ne yazık ki biz bu Kitabı anlamıyoruz.

Kimi kelimelere uyar, kimi tabiata uyar, kimi mecazına kaçar, kimi onun bunun lafına bakar. Allah' ın İslam dediği dini ben anlamaz oldum. Nasıl anlıyayım ki, her gün yeni yeni bir şeyler duyuyorum. Elimdekini tam anlıyamadım, ayetler devamlı iniyormuş gerisini nasıl tamamlayacağım ki harmoni sağlansın.

Allah biliyor içimden geçenleri, kelimelere dökemiyorum hepsini, ama niyetim bozuk değil diyorum, kim demiyor ki.

Gecenin bu vakti Cornwall' de odamda bu karmakarışık düşünceler içindeyim. Acaba neyi nasıl yapsam doğru olur derken ecele yaklaşıyor belki de amaçtan uzaklaşıyorum.

Allah yardımcımız olsun cihadımızda.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
merdem Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
dost1 (20. March 2013)