Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20. March 2013, 09:33 PM   #12
kuman
Uzman Üye

Tesekkür: 77
125 Mesajina 170 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
kuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud of

Allahın rahöeti bereketi bizimle olsu dost kardeş,

Öncelikle malesef yazıyı okuyamadım son bölümü biraz okuyabildim ki şimdilik sadece bi şeyler karalayım dedim. Daha önceki yazdıklarımda karalama idi geniş ayrıntılı bir çalışma değildi. Bu yüzden yanlış anlaşılmış belki olabilirim.

Kısaca söylemek yerinde olursa eğer, demokrasiyi de savunmam ben çünkü demokrasi ideal bir yönetim şekli değildir ancak ideal olmaması onun iblis aldatmacası olduğunu da gerektirmez diye düşünüyorum

İslam ile demokrasi birbirine benzer ideal yönetim şeklide demem. Demokrasiyi ele alış şeklim yaşamın bir ayet olduğuna inandığımdandır.
Ayrıca bu dünyadaki her şey ve tüm dinler Allah tan gelmiştir bazısı kısmen bazısı tam anlamıyla değiştirlimiştir.
Sümerlilere baktığımızda da sanki tüm dinler ordan çıkmış gibi sebebi de oldukça basit zaten çünkü herşey Allahtan. Neyse şimdilik kısa keseyim.
İslam buna izin vermez dediğin herşey insanların nefslerinden kaynaklanan bozgunlar olduğu ortada sen demokrasi herkesin yönetici olabilme hakkının varlığına işaret eder herkes istisnasız ama siz kalkıp kör cahil vasıfsız birini yönetime getirirseniz bu yönetim şeklinin değil toplumun hatasıdır (günümüzden de pek çok örnek verebilirim). Siyasi partilere yada siyasi partilerin bu haline herkes gibi bende karşıyım.
Seçim sistemini siz düzenlersiniz ve kimse bunu demekrasiye uygun değildir diye tanımlamaz eğer ki siz doğruysanız. Önemli olna nokta o kişiler arasında olabilme ihtimaliniz oldun.

Allah ın kanunları tüm yönetim sistemlerine kolayca uygulanabilir ister monorşi ister fedeol olsun. Asıl olan insanın nefsini köreltmesidir.
Örneğin bir hint sultanı büyük bir savaştan sonra ne kadar büyük bir hata yaptığını anlayarak tüm malını mülkünü fakir ve yoksullara dağıtıp ülkesini, mutlak adeletle yönetmiştir ki bu sultan için nefsini yok ettiği söylenebilir.

Yönetimin ehil kişide olması gerektiğini zaten söylemiştik yanılmıyorsam. Oy çokluğu kabul olmasın ve ehil kişilerin seçtiği olsun çünkü ehil olmayanlar yanılabilir aldanabilir demişiniz kabul bencede öyle olsun da ehil kişileri nasıl belirleyeceğiz diyeceksiniz ki Kurana göre tamamda Kurana göre iman bilgisi allahta değilmidir nerden bilecez.

Şimdilik hoşçakalın en kısa zamanda tekrar bu sayfadan konuşuruz.

İyilik ve affedilme üzerimize olsun
kuman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
kuman Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
dost1 (20. March 2013)