Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23. March 2013, 10:02 PM   #14
Fers
Uzman Üye

Tesekkür: 0
59 Mesajina 91 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
Fers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud of

Alıntı:
Kul eli ile atılan oku nasıl atan Allah sa kul eli ile yazılan Kuranı/kitabı da Allah yazar.
yorumum bu ifade üzerineydi, Kur an(enfal/17) ile ilişkilendirmiş değilim,

Alıntı:
Bu biraz abartı olmuş gibi geldi
Ayet hatırladığım kadarıyla bedir savaşını anlatırken kullanılan bir ayet. ''oku sen atmadın allah attı sen öldürmedin allah öldürdü'' yanlışsam düzeltin.
Burda yuklarıda yazılan ile bu ayetin anlamı ne alaka ? savaşta masum mu vardır ?
ayetten ne anladığınızı bilmiyorum, yukarıdakiyle neden ilişkilendirdiğinizi de...
ok atmak, adam öldürmek Alemlerin efendisinin işi midir, hangi anlamda olursa olsun bana göre rabbi yeryüzüne insan suretinde indirmektir...
saygılar, hayırlı geceler.

Alıntı:
Ancak ifadeniz çeldirici ve yönlendirici sözcükler barındırıyor kadim dostum. Savunmasız kalp, gereksiz yere, kasten gibi.Yönlendirme, dışavurumda bir kaçış mekanizmasıdır.
Buna kendini ifade etmek isteyen insanın başka bir insanı aynalaştırması diyebiliriz. Kişilerin birbirini, Kuran dan edindiğiniz ifadeler ve Kurana bakış açınızın da aslında sizi yansıtması gibi.
bu ifadeler üzerine yapılacak yorumum yoktur, gönlüde gönlün ötesini de gönlün asıl sahibi bilir, gerisi varsayımdan, yanılgıdan ibaret...
saygılar, hayırlı geceler.
Fers isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla