İnsan tahlili yapacak bir eğitim almadım, psikoloji yada sosyaloji tahlilide yapabilecek bilgiye sahip de değilim. Kuran hakkında konuşacak kadar da bilgim yok Kuran hakkında.
Ben yaşamı bilirim herkes kadar, bu dünya da az buçuk neyin suç neyin suç olmadığını bilirim. Allah katında suçun şirk koşmak olduğunu bilirim. Diğerlerinin günah. Şirk koşmadan günah işleyebiliyorsanızda bu sizin becerinizdir derim.
Yanılmıyorsam bir surede geçiyordu '' ... onlar Allah hakkında bir (detaylı) bilgileri olmamasına rağmen ona inanırlar Kuranı anlamasalarda ona inanırlar '' diye.
Herkes ,Allahın herşeyi (sıfatları) ile bilmesi gerekiyormu diye düşünürüm ve sonuç bulurum HAYIR ! Herkesin Allahı tam olarak bilmesine gerek yok.
Kuran ise farklı bilmek gerek diye inanırım çünkü onu bilmezsek neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilemeyiz. Kuran bize Doğru ve Yanlışı bildirmek için gelmedi mi ki ?
Allah bize Günah işletir mi ? Bu soru felsefi manada tartışılabilir ancak sorun cavabı Köyde koyun güden mehmetin yada ayşenin cevabı kadar basittir '' Olur mu öyle şey''
Cevap bu kadar basit.
'' Mutlak Bilgi sahibinde bilgisizlik olmaz Mutlak Güzellik sahibinde Çirkinlik olmaz Mutlak İyilikte Kötülük olmaz.''
Bunların olma ihtimali yoktur çünkü hepsi Mutlaktır.
Şimdi Allahın sıfatları içinde Mutlak Kötülük olsaydı Mutlak İyilik olmazdı çünkü karşıt iki mutlaklık olmaz.
Demek istediğim Allahın günah işlememize neden olması mantıken yanlış.
Yani sonuca vararım Eğer bizim doğru yola girmemiz için Kitap Elçi gönderen bir Allah bize günah işletirmi diye
Cavap hayır...
|