Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29. March 2013, 08:46 AM   #28
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of

Sonra siz Kuranı 1400 sene önceki Arapların bilgisiyle okumaya çalışın Okuyamazsınız Anlayamazsınız. Onlara sorsanız ne olacak siz daha çok şey biliyorsunuz onlardan onlar size yol gösteremez. Ama maalesef biz hala onların bize yol göstermesini bekliyoruz.
Eğer 1400 sene önce yaşayan insanlar bize yol gösteriyorsa ve biz onlar ne derse inanıp kabul edip yönümüzü çiziyorsak bu 1400 sene boşuna geçmiştir derim ben.
Onların doğruları kendilerine bizim doğrularımız bize
İbrahim yanında Kutsal bir kitap olmadan bulmadı mı Allahı (tabi okuduğum mealler doğruysa) Nereye baktı ? Nasıl baktı ?

Alıntı:
Fers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu bir yorum, o da bu muhabbete yeterli...

Degerli Kardesim Fers,

anlasamadigimiz mesele nedir? Benim Ibrahim Peygamber yoluyla Rabbime yönelmedigimi nereden biliyorsun?

Yarim yumalak, hece hece tekrar tekrar bir kac kere Kur'an-i Kerim okudum, marifettir dedim yazildim hatim forumlarina. Ne arapcasini anladim nede meallerini. Ne mezheplerin niyetlerini. Allah'a ulasmak/inanmak gerekiyorsa ben kendim de ulasirim dedim ve her bir seyi bir kenara biraktim. Ne mal-mülk, ne evlat sevgisi, ne de dünya güzelligi lazimdir dedim ( gerci eli yüzü düzgün bir evde oturmak lüks olmasa gerek diye düsünüyorum/ihtiyactir ) yaptigim ettigim her bir seyi Allah'in rizasina uygulamaya gayret ediyorum.

Kur'an in sözlüsünden/yazilisindan imtihan söz konusu olsaydi, herhalde cogumuz her bir isimizi gücümüzü birakir sadece Kur'an la ugrasirdik. Rabbimizin bunu bizden arzuladigini hic sanmiyorum. Hepimiz ruhbani olurduk. Melek degiliz ki, insaniz biz ve bir insan olarak geregi sekilde yasamamiz da bir ibadettir.

Hak hukuk cercevesi icinde gecim saglamak ta bir ibadettir. Zaten hakka hukuka uyan Rabbine uygunluk saglamis olur.

Arada bir sen Kardesim gibi cikip ta biri lap diye kafama vuruyor, yok o meal dogru degilmis yok bu meal yanlismis, yok anlayisim kitmis. Bir iki sene evveli olsaydi cahilligimle baslardim atismaya. Yine cahil olabilirim ama eski cahilligimle alakasi yok. Kendi kendime de meallendirebilirim arapca programlar ile, ama o mealler sekeri tuzu biberi limonu ayarsiz yemek listesine döner. Her malzemenin kullanis sirasi ve yeri vardi ki yemege tat versin.

Sende biraz sakin ol. Ögretmenleri al göz önüne a'dan haberi olmayan cocuklara nasil bir ögretim sunuyorlar, insanciklardan sonunda profesör, basbakanlar cikiyor. Sabir sabir sabir yine sabir.

Hic bir insan hic bir konuyu hic bir meslegi hic bir dili ve de hic bir bilgiyi tam anlamiyla kavrayamaz, her insan kendi ustasi oldugu ortamda bilgilidir. Nasil bir cöpcü bilgisayar programlanmasindan anlamazsa, bir dekan da bir cöpcü gibi ortalik temizleyemez.

Sen bir konuda bende üstün olabilirsin, bir baska kardesimiz baska bir konuda her ikimizden üstün olabilir.

Cihad'i örnek al, bilgilerini baskalarina ulastirdigin müddetce o da senin cihadin olur. Nasil ki sadaka/zekat verilenin kafasina carpmadan verilmesi ne kadar hayirli ise, bilgilerini de insanlarla celismeden iletmen senin icin o kadar hayirli olur.

Biz birbirimizi görmüyoruz ama bizi daima bir GÖREN/KAYIT eden var unutmayalim ve ona göre davranalim.

Selam ve dua ile.

Uff yine dolandirdim konuyu, sana da hayirli geceler Kardesim.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla