Tekil Mesaj gösterimi
Alt 2. April 2013, 11:39 AM   #2
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of

Degerli Haluk Kardesim,

Bizler o mirasi zaten bastan yalnis anladik ve bölüstürdük, hak payla bölüsülmeyen miras gecerli olmaz herhalde.

Kodomanlar kendilerine en büyük paylari ayirdilar, üstlerine düsmeyen paylara esasinda kendileri de sadik kalmadilar.

Mirastan maksat nedir zaten orada basliyor kargasa.

Kimi Kur'an dir miras kalan dedi, kimi sünnettir miras kalan dedi, kimi de ehl-i beyt'tir miras kalan dedi. Hakimi arka plana atip miras bölümünü üstlerine alanlar haksizligin yolsuzlugun ilk adimlarini attilar.

Ben koskocaman ve apacik bir sekilde gördüm imzayi, hakikiliginden süphe duyulmayacak, sahitligi dahi gerektirmeyecek kadar emin olunan o imzayi gördüm belgelerde:

FURKAN/ 30

Rabbim! Bu kavmim Kur'an'i terketti!

Yani daha bastan mirasi kabul etmediler, atalarindan kalan sahte miraslari benim mirasima tercih ettiler demis olmuyor mu Allah'in Resulü bu cümle ile?

Okuma yazmayi yeni ögrenmeye baslayan bu kavim mirasin anlaminida ögrenmis bulunuyor. Yüce Hakimi ön plana aliyor ve hak yoldan paylastiriliyor miras. Bitmek tükenmek bilmeyen nimetlerle donatilmistir bu miras, kiyamete kadar her insana yetip artacak bir zenginliktedir bu miras.

Mirastan üstüne düsen payi yine hak yolunda harcayanlara Rabbimiz magfiret eyler InsaALLAH.

Selam ve dua ile.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
merdem Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
dost1 (2. April 2013), halukgta (2. April 2013)