Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17. April 2013, 12:58 PM   #2
merdem
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: Nov 2012
Mesajlar: 1.606
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of
Standart Infak, Sadaka, Zekat

Selamun Aleykum degerli Kardesim Dost1,

infak olarak güzel bir selam vermek, tatli söz söylemek, yetimin basini oksamak, cocuklara egitimde yardimlarda bulunmak, toplumun gelistirilmesinde yardimci olmak, konfor ve rahatlarini desteklemek. Bos zamani olanlar cocuklarla da yaslilarla da degerlendirebilir bos zamanlarini. Yaslilar yuvalarinda ufak tefek yardimlarda ve hizmetlerde bulunmak, saglik bakimindan durumu alis-verislere müsait olmayan komsularin bu islerini halletmek. Okuma yazmasi olmayanlara okuma-yazma ögretmek. Cocuk yuvalarinda resim boyama, hikayeler anlatma, bir takim oyalandirici faaliyetlerde bulunmak. Tüm insanlara sevgi ve saygi duymak, kalplerde dostlara arkadaslara yer ayirmak. Ögretici bilgi yarismalari düzenlemek. Beslenme yani sira zihinsel gelismelerde yardimci olmak.



Infak sadece mal vererek yapilmamali. Ihtiyactan fazlasi infak edilmeli denilirken yalnizca mal ve mülk anlasilmamali. Iki kurus yardim edip te gerisi beni ilgilendirmez gibi tutumluluktan uzak durulmalidir. Bir bütünlük saglanmali.


Mesela yetimin yalnizca karni doyurularak birakilmamali, o yetimin gelecegi de garanti altina alinmali. Istikbaline yardimci olacak unsurlardan okutmak, gerekli hayat bilgilerini asilamak gerekir. Tarlaya ekilenin ürün verebilmesi icin nasil özenli bir bakima ihtiyaci var ise, yardima muhtac insanlarada ayni özen gösterilmelidir ki gelecekte o insanlardan yararli ürünler alinabilinsin.

Lütfen infak ve zekat ile ilgili fikirlerinizi ve görüslerinizi paylasiniz bizlerle.

Selam ve dua ile.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
merdem Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
mustafabey (18. April 2013)