Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28. October 2008, 04:07 PM   #60
horasan
Yeni Üye

Tesekkür: 1
7 Mesajina 11 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
horasan will become famous soon enoughhorasan will become famous soon enough

Alıntı:
islamci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bi ayrımcılık seziyorum bu sözlerden. bi ayırma var bi üstünlük taslama var.
.
-- En mükemmel din İslam'dır.Bu yüzden en mükemmel peygamber Hz. Muhammed'dir.. Bunu Hz. İsa'da söyledi, Hz. Adem de söyledi..Evet ayırıyorum, Hz. Muhammed gönlümde yatan peygamberdir. Ama bu demek değildir; Hz. İsa'yı ayırıyorum herzaman söylerim İsa Ruhullullah.. Musa Kelamullah derim.. Bunda bir sakınca yoktur..

Alıntı:
ahlak =bilgi midir? kuranda sen yüce bir ahlak üzeresin buyuruyor.
-- Bunu Peygamberin üstünlüğünden dolayı söyledim. Bilgi'yi getiren ahlaktır. Yani ilahi ilimlerin kaynağı yüksek ahlaktır.

Alıntı:
De ki: "Allah dilemedikçe ben kendime bir zarar verme ve bir fayda sağlama gücüne sahip değilim. Eğer ben gaybı biliyor olsaydım daha çok hayır elde etmek isterdim ve bana kötülük dokunmazdı. Ben inanan bir kavim için sadece bir uyarıcı ve bir müjdeciyim."
''Benim diğer Peygamberlerden üstünlüğüm fakirliğimdir'' Hz. Muhammed..

Ahkaf Suresi Ayet 9 ; Ben İlk Gönderilern Peygamber değilim.

Müslümanların Peygamberi, Hz. Muhammed bütün peygamberlerden üstün olduğuna, pegamberimizin yardımcısında tüm vasilerden üstün olduğuna inanıyorum.. ''En son'' , en mükemmel'', ''en üstün'' sözcükleri makamları göstermektedir..

-- Her peygamberin kendine has üstünlükleri vardır.Nuh Peygamber uzun ömrü ile, Musa Peygamber, konuşması, asa'sı ve elinin beyaz olması ile, Süleyman Peygamber saltanatı ile, İsa Peygamber liderliği , büyüklükleri ile beraber iradet başlarını Hz. Muhammed'in kapısına izzet kapısına koyup, ''Ya Rabbim Beni Muhammed Ümmetinden Kıl'' buyurmuşlardır. Nitekim Kuran-ı Azimüşan da yine Ahzap Suresi Ayet 33'te ehlibeyt'in tertemiz ve masum olduğuna işaret etmiş yine Nisa Suresi Ayet 59 da ;

Ey İnananlar; Tanrıya, ''Peygamber'e'' itaat edin. Ve size emir verenlere de...

-- Sizin verdiğiniz ayetler; Münafık, müşriklere, inancını tam olarak yerleştirmeyenlere söylenmiş ayetlerdir. İyi bilinmelidir ki ''alçakgönüllü, hoşgörülü ve asla büyüklük taslamadan ancak yüceliği ispat edebilirsiniz..

-- Hz. Muhammed Tanrı'dan büyük değildir..Yine sizin verdiğiniz ayetlerde ancak bir ilahi gücün yansıması ile kudret bulunulacağından bahsediliyor..
horasan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla