Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25. April 2013, 02:51 AM   #2
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of
Standart Iki Kelimelik Kur'an

Iyi güzel hos da, bazen insani derin derin düsündürüyor, neden Kur'an 23 sene gibi uzun bir zamanda indirildi diye.

Ihsan hocamizin izah sekillerine baktigim zaman, icimden gecirdigim su oluyor: Rabbimiz neden o kadar uzun bir zamanda ve bir sürü sayfalar kaplayacak sekilde indirdi Kur'ani acaba, iki kelime de yeterli gelebilirdi herkesin anlayabilecegi bir bicimde MALINI PAYLAS. Anlayisi kit olan da anlardi amacin ne oldugunu.

O kadar sikintilara, savaslara hic lüzum kalmazdi. Musa peygamberin 10 emri de eklenince her sey halledilmis olur zaten, onca mezheplerin ortaya cikmasiyla insan da dinden cikmaz olurdu.

E öyle ya, namaz kilmissin oruc tutmussun hacca gitmissin, malini paylasmadiktan sonra her ibadetin bosa gider.

Carsaflara, salvarlara, tepihlere bürünüp günün 24 saati senenin 365 günü LA ILAHE ILLALLAH demissin hepsi bos, cünkü yanisira malini paylasmadin.

Firavun dahi ben ilahim diye bangir bangir bagiriyor, sanki elinin altindakileri milleti ile paylasmis olsaydi, Rabbimiz aferim diyecek ve onu affedecek bizlere örnek mi gösterecekti.

Herifcioglu düpedüz ben ilahim diyor, benden izinsiz hic bir sey yapilamaz diyor, istedigimi hayatta birakir istedigimi öldürürüm diyor, bunun yanisira birazcikda mal dagitmis olsa ortalik bayram yerine mi dönecekti?

Bir cok ayetlerde "Allah'i bilerek inkar edenler..." le ifade edilen satirlar var, acaba o inkar edenler mallarini paylasmayanlar midir?

Din kavgasi degilde nedir mesele? Fuhus yoluyla, kumarla, hirsizlikla kazanilan mal ve mülkten dagitildiginda marifet mi olacak?

Hic bir mali olmayan nasil cennetlik olacak? Yoksa onlar insan olarak sayilmayacakmi?

Islam dininde her sey madde ile basliyor ve madde ile mi bitiyor, manevi hic bir anlam yokmu?

Hatta ve hatta en basta Ademoglunun yaratilisiyla MALINI PAYLAS slogani alinlara daglanmis olsa hersey bastan halledilmis olurdu. Belki de ahirette alinlarda bulunacak bu yazi. PAYLASANLARDANDI.

Ihsan Eliacik, Edip Yüksel ile bir videoda bir ücüncü sahisin tepkisini simdi daha iyi anliyorum. Demistiki: Yalniz infak olarak anmayin Islam'i, bir eksiklikler oluyor.

Arapcam hic yoktur, ama benim icin Kur'an cok seyler ifade ediyor. Agirligimi bir noktaya vermiyorum. Yoksa tüm anlami bozuluyor. Nasil ki hava, su, toprak ve ates bizler icin vazgecilmez unsurlardan ise, hayat icin ne kadar lüzumlu iseler, Kur'an in da tüm ayetleri öylesine lüzumludur hayatimiz icin.

Haniflik, iman, temizlik, infak, güzel ahlak dört unsur gibi bir arada degerlendirilirse bir anlami olur. Aynen kadin erkek, hür köle arasindaki saglanmasi gereken harmoni gibi.

Hepimiz birimiz icin birimiz hepimiz icin.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
merdem Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
dost1 (25. April 2013)