Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29. April 2013, 08:49 AM   #34
mustafabey
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: Aug 2012
Mesajlar: 108
Tesekkür: 19
41 Mesajina 61 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 22
mustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud of
Standart

Selamün Aleyküm Dostlar;

İslamiyet temel olarak akıl ve mantık dinidir, aklın başa gelmesi, aklın yolundan gitmektir.
Hakkı batıldan ayırmak demek, varolan problemleri çözerken akla, mantığa, Süntetullaha uygun çözümler üretmek, uygun olmayan çözümleri eleyecek idrak ve muhakeme kabiliyetine akla sahip olmaktır.
Kuranın gönderdiği en önemli kaynak akıldır, düşüncedir, kelamlar yardımcıdır, öğüttür, uyarıdır.


Sünnetullahı, yani Allahın kitabını, yarattığı yaratmaya devam ettiği ayetleri, apaçık ayetleri biz toplum olarak yeterince algılayamıyoruz, özümsemiyoruz, atalarımızın telkinlerinden kurtulamıyoruz, onların izinden gittiğimiz için işin özünü anlamıyoruz.
Allahın kitabını, yasalarını kimse değiştiremez, kimsenin elinde böyle bir güç yoktur.
Bunları görecek olan anlayacak olan akıldır.
Aklın dışında açıklamalar yaparsak, çözümler üretmeye kalkarsak bu hak olmaz, batıl olur.
İnsan bedeninin çoğalması üremesi de da bu kapsam içerisindedir.
İsa resulun bedeni için bile olsa İsanın bedeninin sünnetullaha aykırı şekilde yani ilkel canlılarda olan çoğalma şekli hermafroditlikle açıklamaya çalışmak hayal kurmaktır, aklın mantığın dışına çıkmaktır, batıldır. Bir düşünmek lazım; anlatılanlarda İsanın bedeninin nasıl doğduğumu? yoksa İsa Resulün nasıl doğduğu mu? anlatılmakta!


Soyut kavrama yeteneğimizi yeterince geliştirmediğimiz için anlatılanları hep somut düzeyde anlamaya çalışıyoruz, yanlış anlamalarda sünnetullaha aykırı açıklamalarda bu nedenle oluyor. Kuranda anlatılanlar kelimelere vurulduktan sonra biz okuyanlar için artık soyut alemdedirler. Ne anlama manaya geldiklerini, aklın mantığın ve sünnetullahın dışına çıkmadan tespit etmek daha doğrudur diye düşünüyorum. sünnetullahın dışında çıkarımlarda bulunuyorsak, demek ki olayın özünü anlayamadık daha...



Şimdi biz İslam dini akla önem veren dindir diyoruz ama, açıklamalarımız akli değil? Bunun sebebi nedir?
mustafabey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
mustafabey Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
bartsimpson (29. April 2013)