Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29. April 2013, 02:02 PM   #38
mustafabey
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: Aug 2012
Mesajlar: 108
Tesekkür: 19
41 Mesajina 61 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 22
mustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud of
Standart

Alıntı:
merdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mustafabey Kardesim,

Kendiliginden yanma fenomeni'ni bana Allah'in sünnetullahi acisindan acikalayabilirmisiniz? Cünkü tibbi yollardan ve bilim adina cözülemeyen bu olaylara ben bir anlam veremiyorum.

Allah'in gazabi olarak nitelendirecek dahi olsak, yanma sekli icerden disariya degil disardan iceriye dogru olmalidir ve yanma aninda 1500 derecelik bir isida kemikler dahi kül olunurken vücudun bir kac organi tam kalabiliyor kol, ayak yada yarim kafatasi. Ve yanma aninda bir kac milimetre ötedeki esyalarda bir zarar görülmüyor. Hatta yatilan yatakta ve oturulan sandalyede o andaki yanma olayindan bir tutusma olusmuyor.

Böyle bir sey olmaz demeyin, cünkü olaylar tarihleri ve yerleriyle fotograflarla tespit edilmis, raporlari tutulmus ve laborlarda incelenmis olaylardir, uzayli hikayeleri gibi uydurma olaylar degil.

Selam ve dua ile.


Selam Merdem Kardeşim;


Böyle ne olduğu belli olmayan, insanların yaşamını etkilemeyen, genel olmayan bir fenomeni çözmeye çalışmak gibi bir merakım yok henüz, çözümünü de bilmiyorum. Eğer varsa böyle bir durum bu işle uğraşanlar bir sonuca ulaşabilir.

Ama yanmanın bir çok çeşidi vardır. Bizim yanmak denince anladığımız kimyasal yanma, yani oksijenle birleşen elementlerde veya bileşiklerde oluşan reaksiyonlar yanmadır. Isı açığa çıkar veya ısı emen reaksiyonlarda vardır. Bu kimyanın konusudur.

Mesala ateş düştüğü yeri yakar, toplumsal vakalarda suçsuz günahsız kişilerin ölmesi de( terör saldırılarının sonucunda askerlerin, polisin, vatandaşların, trafik terörünün sonucunda…) yanmadır. İnsanların hayatları yanmıştır.

Birde insanlar kendilerini ateşe atarlar hemde başkalarını da bu ateşte yanmaya davet ederler. Aklın dışında hareket etmek, duyguların esiri olmak, istek ve arzulara göre hareket etmek, hayal dünyasına dalmak da yanmaktır. İnsan hayatını yavaş yavaş yakmaktadır bu unsurlar.

İnsan iradesini kontrol edemediği, aklın dışında hareket ettiği her durumda yanar veya başkasını da yakar. İnsanın çözemediği, manalandıramadığı problemler varsa bunlara dalmak da insanı içten içe yakar, aşık olmak da insanı yakar, insanların sahip olduğu dertler de yakar, insan yaşam içerisinde karşılaştığı bu dertlerden yanarak pişmesi olgunlaşması gerekendir.

Bu olgunluk insana akıl, akletme, bilgi bir tecrübe olarak dönerse o zaman kazanır insan, yoksa hep kayıplardadır….
mustafabey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
mustafabey Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
bartsimpson (29. April 2013)