Adam diyor ki:
" ne olduğu belli olmayan, insanların yaşamını etkilemeyen, genel olmayan bir fenomeni çözmeye çalışmak"
lüzumsuz işlerdendir
Bizler ise ''Meryem''in hermafroditliği üzerine doktora yaptık; yakında kan gruplarını da açıklarız. Bu olguyu bana tıbbi yönden değil de uluhiyet yönünden açıklayın ve beni ne yönde fiil yapmaya sevkediyor onu anlatın; yoksa bu günkü tıp karşısında masaldan başka bir şey olmuyor.
-Manastırda bir rahibe olan Meryem'in, doğum esnasında yatağında olması gerekirken hurma ağacının altında ne işi var?
-Yerden enaz beş-altı metre yükseklikte olan hurma dalına doğum esnasında Meryem nasıl tutunacak, nasıl sallayacak da hurmalar dökülecek ve o hurmaları yiyecek? Altından su akması da ne oluyor? Her doğumda bir su akar; bunu mu anlatıyor?
Yoksa altından akan su ile hurmalar cennet tasvirlerine mi gönderme.......vs. mi?
Bunları anlatın bana.
Esasında bu sure ilk hecesi "Al" dan başlayıp son noktasına kadar yeni baştan gözden geçirilmesi, tecdid yapılması gerekmez mi? Ali imran Sülalesinin hayatı diye yutturulmaya çalışılan surede kim bu adam? Nerede böyle bir aile ve sülâle?
Saygılarımla.
Galip Yetkin.
Konu galipyetkin tarafından (3. May 2016 Saat 10:27 AM ) değiştirilmiştir.
|