Alıntı:
galipyetkin Nickli Üyeden Alıntı
|
Demek öyle, Meryem demek buymus. Oldu olacak Zekeriya, Yahya ve Isa'nin da kelime manalarini izah etseler fena olmazdi, manastirla mi havrayla mi yoksa mescidle mi ilgili bir manalari vardir.
Isa'nin annesi olan belli bir Meryem yok da olabilir, hepsine toptan Meryem denilirse sonu o olur, sari cizmeli Memed Aga.
Bu yoldan aciklamalara gidenlerin ne düsündükleri ne anladiklari beni pek ilgilendirmiyor. Belki de Allah ve Kur'an dan anladiklari da farklidir, o yüzden sitedeki yazilari incelemiyorum. Ille de birilerinin fikrini kabul etmeye mecbur degilim.
Bana ölüleri nasil diriltiyorsun göster, inanmadigimdan degil emin olmak icin istiyorum diyen bir Ibrahim peygamber ve bana kendini göster diyen bir Musa peygamberden olunmasi imkansiz olan sorular sormuyorum.
Sorsam da belki cevap gelmeyecek, cevap gelecek dahi olsa anlayacak olgunlugum olmadigindan o da isime yaramayacak.
Ortaya atilan konularin aciklamasinda bir prof'un yada bir cobanin benim icin önemi yok. Madem benim de bir aklim var, o halde aklima uyani kabul ederim.
Selam ve dua ile.