Tekil Mesaj gösterimi
Alt 2. May 2013, 11:03 AM   #60
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of

Dünya mali dünyada kalir....

Hepimiz maddeci olmus cikmisiz sonunda.

Kimin ne kar mali var parasi var cocugu var.

Kim kime ne yardiminda bulunmus, aa o kadarcik mi vermis.

Kimi elinde olanin bir miktarini verir, kimisi hepsini verir. Kimisi bir hic bir sey vermez.

Galip agabeyim,

benim verdigim 10 eurolar belki alay konusu olabilir, senin bu yolla beni degerlendirmen bilmedigin konular hakkindadir.

Benim kimsenin övgüsüne ihtiyacim yok, ama yerlere sermesine hic ihtiyacim yok.

Övgüler sadece yüce Allah'adir.

Islam da diyet denilen bir sey var, buna günlük kanunumuzda aci parasi/zarar parasi deniliyor.

Bir trafik kazasi sonucu kaza sigortasi bir miktar para ödedi bana, ki bu paraya ne vergi dairesi el atabiliyor, ne sosyal yardim dairesi el atabiliyor, her bir devlet kurumu biliyor ki bu para bana kazadan dolayi tattirilan acilarin/eziyetlerin karsiligidir.

Rabbime sükürler olsun ne diyeyim ki baska, neylerse güzel eyler.

Benim bir servetim yok hayirlarda bulunayim. Bu aci parasi benim sevinc param oldu. Madem devlet bunu bana hak görmüs istedigim gibi harcarim.

Elimde olani degisik alanlarda harcadim, cocuklarimin ihtiyacindan Filistin okullarindaki icme suyu ihtiyaclarina kadar, sadaka olarak bir takim ülkelere et yardimi, kimsesiz cocuklarin okul araclari vb.

Ne degisti simdi? 10 euro dagitan merdem kiz ile yukaridaki satirlarda anlatilan merdem kiz kiyaslamasi mi yapilacak simdi? Ne degisecek? Ben yine de benim.

Bu kadar mi maddeci olduk. Kimin nesi var kim ne veriyor kim ne vermiyor?

Gözle görülen ile mi biciyoruz degerlerimizi?

Kimin nesi yok, kim Allah rizasi icin ne veriyor diye bakin bir de konuya.

Mesela, evimi gayet kullanisli dösedim ve Rabbim, ben öldükten sonra hakedenlerin eline gecsin (kim olursa olsun, yeterki haketsin) afiyetle kullansinlar diyorum, biliyorum ki benle gelmeyecek malim, benden sonrakiler faydalansin. Bu gün ben kulanirim yarin baskasi. Bu illede benimdir, ayrilamam gibi bir kör görüsüm yok, ben maddeye tapmiyorum, sadece ihtiyacim usülünce kullaniyorum.

Maddecimiyim ben, sayet maddeci bir insan hayalini kurdurmussam bazi kafalarda, bu yüzden ahmakmiyim ben, sirf böyleyim diyerek ayetler bana yabanci mi kalacak?

Ben kalbimi Rabbime acarim ancak, iste böyle zorlanip buralarda bir seyler karalarsam üzer bu beni. Anlayin lütfen. Sahsi meseleler yapmayin burada.

Selam ve dua ile.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla