Alıntı:
SEDD-İ ZERÂYİ' Nickli Üyeden Alıntı
araştıran arkadaş
1)bana ''tamamen basmakalıp,ideolojik,hizipçi '' diyorsun ya ben sana ne diyeyim?
2)site yönetimi beni banlayacaksa banlar.bunun için karalar bağlayıp yas tutacak değilim
3)farzedelim benim her söylediğim yanlış ama arada bir doğru söyledim.bu bile insanların birbirinden istifade etmesi için yeterli değil mi?aranızda monolog yaşamak istiyorsanız buyrun yaşayın.
4)burda benim kullandığım ismin anlamını bilmiyorsan açar öğrenirsin.bu kadar dert etmene şaşırdım.halk ta bilmiyormuş.e naapayım ismimi değiştirip abuzer mi yazayım.
5)cennetle ilgili yazılanlar için kendi sitenizden haberiniz yok.ben foruma üye olmadan sitede bayağı yazı okudum.konu sadece cennet değil bir çok şey inkar ediliyor yana manası değiştiriliyor.sitenizi iyi takip etmiyorsanız sorun sizde bende değil.
6)burda sana ve dost1 arkadaşa ikinize birden cevap vereyim.rejim suçlumu diyorsunuz ya bu kadar kkomik bir savunma olabilir mi.siz ülkede faşizm kurun bu rejimin gereklerini yapın sonrada faşizm suçlu değil diyin.yada komünizmi kurun inanca dair her şeyi yok edin sonra rejim suçlumu diyin.aynı şey kapitalizm içinde geçerli.
|
cevap:
1-)Herhangibir fikre,bilgiye karşı savunulan fikrin dayanağı,temeli,ispatı yoksa ve bu tarzda cevap veriliyorsa kusura bakma ama o tarzda bir karşıt fikr basmakalıptır yani kulaktan duyulan yada temelsiz edinilmiş bilginin tekrarlanmasıdır.Körü körüne savunmadır bu,mesela bir mezhebin,sonu -izm le biten bir ideolojinin,yada bir parti söyleminin sorgulanmadan yutulup nakil edilmesidir.
2-)Bu banlama olayı sadece siteden atmakla olmaz,mesela sen başta kalıplaşmış bir söz söylersin sonra başına onlarca kişi üşüşür dahada sonrasında artık sen ispatlada gelsen başına üşüşen kişilerden kurtulamazsın ve kendin çıkarsın o yerden(kendi kendini banlarsın).Ama bu sitede o tarz bişeyin olmayacağını zannettiğimden bir örnek verdim sadece.
3-)Kesinlikle yeterli.Aramızda monolog yaşadığımızı zannetmiyorum.En azından ben yanlış gördüğüm şeyi söylüyorum.Yani farketmiyor benim için bu sitedeki herkes bir düşünceyi beğense bile yanlış gördümmü direk muhalefet edebilirim.
4-)İsminin anlamına baktım şuymuş:Zerîa lügatta kendisiyle bir şeye ulaşılan vasıta demektir. Usûlcülere göre zerâyi’ : Mefsedet veya mazarrat ihtiva edene, yasak olana ulaştıran her şeydir. Buna göre nasıl ki vacibe vasıta olan vacib ise harama vasıta olan da haramdır. Meselâ zina haramdır, zinaya vasıta olduğu için yabancı kadına bakmak da ha*ramdır. Hac farzdır, hac için Beytullah’a ve hac yapılan mekanlara gitmek de farzdır. Çünkü sâri’ kulunu bir şeyle mükellef kılmışsa ona vasıta olarak taay*yün eden her şeyi taleb etmiş demektir. Aynı şekilde bir şeyi haram kılmışsa ona götüren her şeyi haram kılmış demektir.
5-)Bu sitenin kurucusu ben değilim,sahipleniciside ben olamam demektir bu.Fakat inşallah oda nasip olursa(Burdan dost1 abimede duyuru yapim)tanışmak isterim,mutluluk,şeref duyarım.Ayrıca cennet yoktur diyenler var diyorsun o konunun linkini atıp söylesen daha güzel olurdu.Ama sen kendi kafanda oluşturduğun cenneti burda bulamamışsan ve yok diyorsan o senle ilgili...
6-)Kendi adıma düşen kısmı söyleyim.Rejim suçludur diyecek kadar,ne o kadar bilgi birikimim var nede kişilerin yaptığı yanlışlığı rejim yada bir kuruma yükleyecek kadar haddim var.Allah eksiksiz,açık,anlaşılır bir kitap göndermiş bize resulullah aracılığı ile.Şimdi bu kitapda bize yol çizen,yaşamımızı düzenleyen ve en güzele kılavuzlayan bir yol haritası var.Eğer biz bu yol haritasını yanlış anlarsak,yanlış yorumlarsak suç islamdamı olur yoksa bizde mi olur?Heleki bi kitabı doğru anlamamız içinde Alemlerin rabbi bizleri akılla,mantıkla,vicdanla donatmışken.Suç kimde olur?