Tekil Mesaj gösterimi
Alt 9. May 2013, 09:08 PM   #45
kuman
Uzman Üye

Tesekkür: 77
125 Mesajina 170 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
kuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud of

sayın yetkin,
Kamu yararına faaliyet gösteren kurumları az çok biliyorum ve vakıflarla karıştırmam zaten yukarıda da belirtmiştim.
Genel manada vakıflar hakkında bilgim var şimdilik o bana yeterli bu konuda araştırmaktan ziyade soru sorarak öğrenmeyi tercih ederim. Sizin bilginiz var sanırım.
Vakıflar toplumsal dayanışma var olduğu söyleniyorsa ki örnekler verebilirim neden kurana aykırı ?

Vakıflar kendi mensuplarına menfaat sağlar derken hangi vakıf ? Örnek verirseniz sevinirim yada forumda varsa yerini bana gösterirseniz ona da sevinirim. Vakıf mensubları derken Karadenizliler vakfı mı ? Bu demekse haklısınız kesinlikle vakıf kapatılmalı.

Ama eğer örnek Darüşafaka ise durum değişir.
Darüşafaka vakfı orta ve lisesine sınavla öğrenci alır güzel bir eğitim kurumudur tek şartı yetim olmak ve Fakir olmaktır. Vakıftan yararlananlar yetim ve fakirlerdir. Bunlar mensub değillerdir yararlanıcılardır. Eğer şunu demek istiyorsanız o liseye neden yetim ve fakirler alınıyor tüm öğrenciler girebilmelidir diyorsanız eğer bende burda daha fazla konuşmam zaten bu konuda sizinle kuran algılamamız farklıdır derim.

Örnek;
Vakıf gureba Osmanlı zamanında fakir fukaranın sağlık işlerini halletmek için kurulmuş bir vakıf kime imtiyaz ayrıcalık sağlıyor ? Fakir fukaraya sizce yanlış mı?

Örneğin Tema vakfı ise bu vakfın mensublarına nasıl bir gelir transferi oluyor varsa eğer aydınlatırsanız sevinirim.

Örnekler çoğaltılabilir bu konuda.

Bu konuda forumda yer varsa bana gösterin bende öğreneyim yazımı geri çekeyim ikna olursam.

Konu kuman tarafından (9. May 2013 Saat 09:35 PM ) değiştirilmiştir.
kuman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
kuman Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (10. May 2013)